Politika

VALENTIN DUJMOVIĆ O STAMBENOM PROGRAMU: ‘U iduće četiri godine zbrinut ćemo 300 dubrovačkih obitelji’

VALENTIN DUJMOVIĆ O STAMBENOM PROGRAMU: ‘U iduće četiri godine zbrinut ćemo 300 dubrovačkih obitelji’

Danas je u Novoj Mokošici kod zgrada HRVI HNS-ov kandidat za gradonačelnika Valentin Dujmović održao konferenciju za medije na kojoj je glavna tema bila stambeni program.

– Danas sam posebno ovdje na ovoj lokaciji, ispred zgrade koja je napravljena za branitelje, kako bih razgovarao o stambenom zbrinjavanju branitelja, ali i mladih obitelji. Sve ovo što smo do danas kroz naše programe obećali, od prometnih rješenja, pročistača, zgrada, domova… Apsolutno ništa ne bi bilo važno da ne uspijemo zadržati mlade obitelji u Dubrovniku – kazao je Dujmović.

U svom je obraćanju nadalje istaknuo koji će model provesti kako bi se mlade obitelji zadržale u Dubrovniku.

– Dok naši protukandidati razgovaraju kako treba napraviti studije, organizirati okrugle stolove, četvrtaste i druge oblike stolova, mi razgovaramo o konkretnim stvarima i kako konkretno riješiti probleme. Iza ove zgrade predviđena je izgradnja zgrade za hrvatske ratne vojne invalide, točnije 110 stanova. Dio njih nalazi se u 60 gradskih stanova. Za tu zgradu imamo građevinsku dozvolu, osiguran novac o ministarstva i u proračunu za 2017. godinu imali smo osigurano 10 milijuna kuna za prometnicu i 10 milijuna kuna za subvencije za stanove, dakle 100 tisuća kuna po stanu. Proračun je kao što znamo srušen. Donošenjem novog proračuna potpisat će se ugovor s ministarstvom i idemo u izgradnju ove zgrade – rekao je Dujmović.

Poručio je kako će dio ljudi, hrvatskih ratnih vojnih invalida koji žive u spomenutih 60 gradskih stanova, preseliti u planiranu zgradu. Time se, ističe Dujmović, oslobađa dio stanova koji će se odmah prepustiti mladim obiteljima kojima je to najpotrebnije i dodao: ‘Radimo i djelujemo odmah!’.

Također je u svom govoru spomenuo i neke druge projekte koje namjeravaju realizirati.

– U ovom procesu krenut ćemo s pripremom građevinskih dozvola, za druge lokacije. Pripremit ćemo kupnju lokacije na Pobrežju koja je već bila u proračunu. Gradsko vijeće je donijelo odluku o kupovini, međutim srušilo proračun. Naravno, iza toga nije bilo moguće platiti spomenuto zemljište. Odmah po donošenju proračuna, kupit ćemo i ovu lokaciju koju ćemo namijeniti za POS stanove. Osim toga, tu je i jedna od Vrtlarovih zgrada u Solitudu koje ćemo namijeniti za liječnike. Bitno nam je da imamo kvalitetne liječnike. Njima treba dati stanove po povoljnoj cijeni kako bi ostali živjeti i raditi u Dubrovniku. Bitno nam je vratiti mlade obitelji koje su napustile Dubrovnik jer zbog atraktivnosti grada nisu mogle kupiti niti zemljište niti stanove zbog visokih cijena – rekao je Dujmović te dodaje kako će on ‘kroz ovaj model koji spominjem i koji je odmah primjenjiv u naredne četiri godine, zbrinut ćemo 300 dubrovačkih obitelji’.

PROMO

 

Pročitajte još

Gradski vijećnici bez zamjerki na kulturu, stavove iskazali žutim i crvenim ‘palicama’

Andrea Falkoni Račić

Katarina Doršner: Je li gradnja zračne luke Trebinje novi oblik rata prema RH?

Andrea Falkoni Račić

Franković vlasnicima Dubine: Nitko vas nije istjerao, nego vam se više puta pomagalo

Andrea Falkoni Račić