Zanimljivosti

FOTO Klasičari na državnom natjecanju iz vjeronauka

Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića natjecanje iz vjeronauka

Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića s pravom javnosti pobijedila je na županijskoj/biskupijskoj razini natjecanja iz vjeronauka te će tako predstavljati Dubrovačku biskupiju na državnom natjecanju.

Pobjedničku ekipu čine učenici: Pero Pasković, Lucija Zakarija, Jelena Benić i Roko Gvozdenica Šipić, a mentorica im je s. Vianeja Kustura. Drugo mjesto osvojili su učenici Gimnazije Dubrovnik Ivan Vidak, Zrinka Udženija, Ivan Pijević i Rafaela Perić (mentori Šime Zupčić i Romana Alemani Đuka), treće učenici Ekonomske i trgovačke škole Elena Bušković, Melko Dragojević, Katarina Šimunović i Marija Nikoleta Đivanović (mentorica Željana Lučić), a četvrto učenici Obrtničko – tehničke škole Silvio Fišić, Antonija Radoš, Mateo Antunica i Dominik Radić (mentor Krešimir Marković).

Natjecanje se odvijalo u tri kruga. U prvom dijelu svi su učenici samostalno pisali test te su njihovi pojedinačni bodovi zbrojeni i kao takvi zauzeli su određeno mjesto na tablici poretka. No, to je bio tek početak, jer u drugom krugu kao ekipa su trebali povezati točne odgovore s odgovarajućim pitanjima, a u posljednjem trećem krugu ekipe su zaigrale „Milijunak“, te se do pobjednika došlo u zanimljivoj i uzbudljivoj završnici.

Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist