Zanimljivosti

FOTO Kate i Đuro Balija proslavili zlatni pir!

Zlatni pir Kate i Đuro Balija

Bračni par Kate (r. Tomičić) i Đuro Balija proslavili su 50. godišnjicu braka u nedjelju 22. veljače i pod svečanom misom u župnoj crkvi sv. Petra u Dubrovniku obnovili ženidbenu privolu, te time i nakon pet desetljeća zajedničkog života potvrdili jedno drugom ljubav i vjernost.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik don Ivica Pervan koji je pozvao na molitvu za progonjene kršćane Sirije, Iraka i drugih zemalja u kojima „kršćani postaju ne samo neželjeni, već postaju žrtve koje se ubijaju na posebno okrutan način.“ Podsjetio je i da je počela korizma, te je pozvao vjernike da u njoj preispitaju koliko svoj život usklađuju s onim što pred njih stavlja Gospodin, naglasivši da je „ovo naše zemaljsko putovanje besmisleno ukoliko Boga nema u njemu“.

Kazao je da čovjek primajući Boga postaje „netko i nešto, tad naš život ima svoj smisao, svoje značenje.“ Govoreći o potrebi obraćenja don Ivica je kazao da je potrebo čuti Isusov poziv „Obrati se i vjeruj Evanđelju“, te se upitati „Jesam li se ja obratio, obraćam li se svakodnevno?“ Naglasio je da su kršćani pozvani biti „svjetlo svijeta i sol zemlje“, a u protivnom „ne da će društvo postati gnjilo i trulo, nego ja kao kršćanin postajem uzrok te truleži. Stoga kršćanine čuj taj poziv, obrati se, obraćaj se, korizma ti je poziv i ohrabrenje da kroz to vrijeme nastojiš doista nasljedovati Isusa.“

Obratio se i slavljenicima kojima je čestitao, te kazao da želi zajedno s njima „zahvaliti Bogu što su doživjeli 50 godina zajedničkog života“.

Bračni par Balija je potvrdio da nije uvijek bilo jednostavno, no da je sve moguće uz „recept“ koji je: ljubav, poštovanje i vjera u Boga. Mladim parovima su poručili da je „važno potruditi se i slušati jedno drugo“, te su izrazili radost zbog činjenice da su dočekali 50. godina braka sa svojom djecom i unučadi.

Uz bračni par Balija u ovom slavlju sudjelovali su kćeri Jele i Dijana, sin Miho, unučad Jakša, Karla i Lovro, kao i mnogobrojna druga rodbina koji su s njima obilježili ovu značajnu obljetnicu.

Šime Zupčić/Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija