Zanimljivosti

FOTO Kate i Đuro Balija proslavili zlatni pir!

Zlatni pir Kate i Đuro Balija

Bračni par Kate (r. Tomičić) i Đuro Balija proslavili su 50. godišnjicu braka u nedjelju 22. veljače i pod svečanom misom u župnoj crkvi sv. Petra u Dubrovniku obnovili ženidbenu privolu, te time i nakon pet desetljeća zajedničkog života potvrdili jedno drugom ljubav i vjernost.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik don Ivica Pervan koji je pozvao na molitvu za progonjene kršćane Sirije, Iraka i drugih zemalja u kojima „kršćani postaju ne samo neželjeni, već postaju žrtve koje se ubijaju na posebno okrutan način.“ Podsjetio je i da je počela korizma, te je pozvao vjernike da u njoj preispitaju koliko svoj život usklađuju s onim što pred njih stavlja Gospodin, naglasivši da je „ovo naše zemaljsko putovanje besmisleno ukoliko Boga nema u njemu“.

Kazao je da čovjek primajući Boga postaje „netko i nešto, tad naš život ima svoj smisao, svoje značenje.“ Govoreći o potrebi obraćenja don Ivica je kazao da je potrebo čuti Isusov poziv „Obrati se i vjeruj Evanđelju“, te se upitati „Jesam li se ja obratio, obraćam li se svakodnevno?“ Naglasio je da su kršćani pozvani biti „svjetlo svijeta i sol zemlje“, a u protivnom „ne da će društvo postati gnjilo i trulo, nego ja kao kršćanin postajem uzrok te truleži. Stoga kršćanine čuj taj poziv, obrati se, obraćaj se, korizma ti je poziv i ohrabrenje da kroz to vrijeme nastojiš doista nasljedovati Isusa.“

Obratio se i slavljenicima kojima je čestitao, te kazao da želi zajedno s njima „zahvaliti Bogu što su doživjeli 50 godina zajedničkog života“.

Bračni par Balija je potvrdio da nije uvijek bilo jednostavno, no da je sve moguće uz „recept“ koji je: ljubav, poštovanje i vjera u Boga. Mladim parovima su poručili da je „važno potruditi se i slušati jedno drugo“, te su izrazili radost zbog činjenice da su dočekali 50. godina braka sa svojom djecom i unučadi.

Uz bračni par Balija u ovom slavlju sudjelovali su kćeri Jele i Dijana, sin Miho, unučad Jakša, Karla i Lovro, kao i mnogobrojna druga rodbina koji su s njima obilježili ovu značajnu obljetnicu.

Šime Zupčić/Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist