DuList IN

FOTO Kad Jusića slušate u hard rock verziji

FOTO Kad Jusića slušate u hard rock verziji

Grupa Libar održala je večeras koncert u Lazaretima.

Svojim obožavateljima pružili su porciju domaćeg i porciju stranog, pa su tako zasvirali kako autorske stvari, tako i obrade – od one Dubrovačkih trubadura 'Pusti da ti Leut svira', do Talking Headsa, A-HA, Black i brojnih drugih uspješnica 80-ih. U sat i pol uspjeli su tako štimung u Lazaretima podignuti od usporenog do usijanog, a nakon napuštanja bine publika je tražila bis.

Inače, bend koji je tijekom 2013. uistinu oduševio publiku i kritiku brojnim koncertima na našim prostorima, započeo je svoju glazbenu  priču kao klapa Libar 2007. godine u Splitu, u osnovnoj formi tradicionalne dalmatinske klape. Tadašnja postava bila je sastavljena od petorice pjevača, članova ponajboljih dalmatinskih klapa (Iskon, Šufit, Cambi, Tragos, Grdelin…) i pet instrumentalista.

U međuvremenu, Libar je izašao iz gabarita klapske postave i prekvalificirao se u punokrvni pop-rock bend koji je u Hrvatskoj ostao jedinstven zbog prisutnog klapskog višeglasja. Libar je upravo zbog kompleksnog i originalnog glazbenog izričaja gotovo nemoguće žanrovski definirati, a njihov današnji progresivni heavy zvuk i dalje ima onu zanimljivu primjesu tradicionalnog dalmatinskog prizvuka.

Iza grupe Libar su i dva albuma „Libar prvi“, i „Libar“, a iznjedrili su hit singlove „Dite“, „Glasnije“, „Kapi“, „Poljubac pod pomrčinom mjeseca“ i druge.
 

Pročitajte još

[FOTO] Sjajni uspjesi dubrovačkih plesača na natjecanju u Splitu

Dulist

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo