DuList IN

[FOTO] ISKUSTVO ŽIVOTA Župljanin Đuro Grbić proveo je Božić u Machu Picchuu!

[FOTO] ISKUSTVO ŽIVOTA Župljanin Đuro Grbić proveo je Božić u Machu Picchuu!

Šesnaest ljudi iz cijelog svijeta, odlučilo je provesti Božić u visinama, doslovno u oblacima – napisao je Župljanin Đuro Grbić koji je blagdane proveo u Peruu, odnosno u Machu Picchuu. Svoje je putovanje te iskustvo podijelio sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, kao i s čitateljima našeg portala DuList. U Peruu je boravio tjedan dana, a tijekom kojih je odradio četiri dana ‘hikinga’ i tako prešao nešto više od 40 kilometara.

[FOTO] ISKUSTVO ŽIVOTA Župljanin Đuro Grbić proveo je Božić u Machu Picchuu! [FOTO] ISKUSTVO ŽIVOTA Župljanin Đuro Grbić proveo je Božić u Machu Picchuu!

Iza njega jedno predivno iskustvo, vjerojatno iskustvo života. Grbić je za DuList istaknuo kako mu je Machu Picchu oduvijek bio prva destinacija na njegovoj ‘bucket listi’, odnosno destinacija koju želi posjetiti i nešto što želi te treba vidjeti u životu.

-Nisam znao uopće kad će se to dogoditi. Tri sam puta prošle godine bio doma te me isto tako ‘stisnuo’ posao zbog čega bih imao tek tjedan dana za boravak u Dubrovniku u blagdanskom razdoblju. Odmah ću istaknuti kako mi nikad nije jednostavno vratiti se u Kanadu doma nakon božićnih blagdana. Vučem jako puno emocija sa sobom i teško mi je napustiti obitelj i prijatelje. Svaki put mi je sve teže! Zbog toga sam se odlučio napraviti nešto novo i mislim da je ovo bila idealna prilika. Doslovno sam tjedan dana prije putovanja rezervirao let i odlučio da ću, već kad ne idem doma, provesti božićne blagdane u Južnoj Americi te se odmoriti na taj način i napuniti baterije jer već 1. siječnja – radim! Tako se i sada osjećam – ispunjeno i odmorno! – rekao je. To je razlog zbog kojeg se odlučio na Južnu Ameriku, točnije Peru.

[FOTO] ISKUSTVO ŽIVOTA Župljanin Đuro Grbić proveo je Božić u Machu Picchuu!

-Dvije stvari sam htio vidjeti, među jako puno koje ‘krije’ ova država. To je Machu Picchu koji je za mene raj na zemlji, što se može vidjeti i po slikama. Stvarno fenomenalno! Bili smo sretni jer je bilo jako lijepo vrijeme. Temperature su išle iznad 20 Celzijevih stupnjeva, dok su, naravno tijekom kišnih razdoblja bile nešto niže. Zadnji dan je bilo preko 30 Celzijevih stupnjeva da je došlo do toga da sam pocrvenio! Posjetio sam i pustinjsku oazu Huacachina. Pustinju smo razgledavali brzim buggy vozilima i učili ‘sandboarding’. To je bila totalno neka druga ljepota! Htio sam vidjeti dvije različite stvari u kratkom razdoblju, od tjedan dana – kazao je.

Odmah ističe kako ga je tijekom boravka u državi najviše privuklo navedeno planinarenje, odnosno hiking.

-Čak je i zahtjevno! Najveći problem je zapravo nadmorska visina. Kad se sleti u grad Cusco, već ste na 3300 metara nadmorske visine. Osjećao sam se malo čudno. Mogu se imati glavobolje, vrtoglavice ili biti slabo. Prvi dan kad sam sletio, osjetio sam da se zapravo jako brzo umaram. Trebao sam početi piti čaj od koke. Kasnije, nakon što sam to popio, trebali smo uzimati listove koke. Svako 15 do 20 minuta smo stavljali novi list. To jako puno pomaže pri navikavanju na nadmorsku visinu. Četiri dana smo pili čajeve i čučali te iste listove. Postoji još nekoliko rješenja, kao što su lijekovi, no nisam to htio koristiti – naglasio je. Što se tiče planinarenja, ističe kako je bio posebno sretan jer nije bio na mobitelu nekoliko dana.

[FOTO] ISKUSTVO ŽIVOTA Župljanin Đuro Grbić proveo je Božić u Machu Picchuu!

[FOTO] ISKUSTVO ŽIVOTA Župljanin Đuro Grbić proveo je Božić u Machu Picchuu! [FOTO] ISKUSTVO ŽIVOTA Župljanin Đuro Grbić proveo je Božić u Machu Picchuu! [FOTO] ISKUSTVO ŽIVOTA Župljanin Đuro Grbić proveo je Božić u Machu Picchuu!

-To mi je baš trebalo. Jer, kad sam u Kanadi, cijelo vrijeme mi iskaču poruke, pozivi kako nisam doma. Na ovaj način mi je to bilo lakše podnijeti. Ispalo je baš onako kako sam htio i prezadovoljan sam – naglasio je.

Foto Đuro Grbić

Pročitajte još

FOTO Zimska idila Jelene Ivanković u Finskoj

Dulist

Vikend u Luži bio je rezerviran za najmlađe filmaše

Dulist

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna pobjednik je Dore!

Dulist