Zanimljivosti

FOTO/HUMANITARNI USPON ‘100 žena na Sniježnici’ za Stijepa Sutića!

FOTO/HUMANITARNI USPON '100 žena na Sniježnici' za Stijepa Sutića!

Kao i prethodnih godina Hpd Sniježnica je u suradnji sa HGSS stanicom Dubrovnik i ove godine organizirala uspon na najviši vrh naše županije, vrh Sv Ilija (1234 m) na Sniježnici – ‘100 žena na Sniježnici’.

Prebacivanje uspona sa subote na nedjelju 10. ožujka pokazao se pun pogodak. Skoro četiri stotine sudionica i sudionika bilo je na Sniježnici. Kiše koje su se organizatori malo pribojavali nije bilo. Suncem osunčana Kuna Konavoska ujutro je bila prepuna izletnika i planinara željnih planinarenja. Oblaci nošeni vjetrom pod vrhom Sniježnice sa morske strane malo su pokvarili opći dojam. Zaklonili su pogled prema otvorenom moru a grupice ljudi su se povukle u zavjetrinu. Dronovi nošeni vjetrom nisu se predavali i usprkos svemu odradili su vrhunski posao fotografirajući grupice izletnika. Pri povratku sa vrha Hpd Sniježnica je na livadi u zavjetrini počastila sve domaće i gostujuće planinare i izletnike. Na meniju se opet našao naravno grah sa kobasicama.

Ove godine uspon na Sniježnicu imao je i humanitarni karakter. Skupljale su se donacije za našega sugrađanina, gospara Stijepa Sutića (za kupnju električnih kolica). Sudionice i sudionici uspona skupili su pet tisuća kuna. Bravo i hvala svima. Akcija još uvijek traje, a dobrovoljne priloge možete uplatiti gosparu Sutiću na račun: IBAN HR3823400093111638295

Hpd Sniježnica i ovom prigodom zahvaljuje svim svojim članovima volonterima, partnerima i sponzorima koji su pomogli u realizaciji ovog humanitarnog uspona a to su: HGSS-stanica Dubrovnik, TZ Konavle, Du Motion, JVP Dubrovački vatrogasci, Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, snimatelji dronom: Hrvoje Odvorčić i kolega Marko, Planinarski savez Dubrovačko-neretvanske županije, Flare studio Dubrovnik, pekara Rusica Dubrovnik, stanovnici Kune Konavoske, lokalni mediji i pingvini iz Udruge Nazbilj. Hvala svima!

‘Nema nas đe ne dođemo!’

Pripremio: Đani Kobilić/HPD Sniježnica 

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist