Zanimljivosti

FOTO: Festa od kamenica u Stonu

FOTO: Festa od kamenica u Stonu

Kamenica je danas bila zvijezda u Stonu. I to s razlogom! Dana uoči blagdana sv. Josipa, kad su kamenice najzrelije i najukusnije Mali Ston je bio prepun posjetitelja željnih degustacije te malostonske delicije.

Kamenice su se otvarale na licu mjesta na maunama, a za bon od 20 kuna, gosti su dobili pet kamenica. Naravno nije nedostajalo ni vrhunskih peljeških vina, pa su ljubitelji kamenice, koja slovi i kao jedan od najboljih afrodizijaka, došli na svoje.

Dan malostonske kamenice bio je obogaćen cjelodnevnim prezentacijskim projektom Hrvatske gospodarske komore "Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi" pa se na pored kamenica mogla pojesti i pečena srđela.

U Stonu su se pobrinuli i za zabavni program. Nastupili su tako članovi  Glazbe Ston,  KUD "Ponikovska poskočica" i grupa i klapa "Vertigo".

Nakon lutrije, u kojoj su tri sretnika osvojila vreću soli, pegular kamenica i vino, te kao prvu nagradu putovanje, festa se preselila u stonske restorane gdje su se također služile kamenice po promotivnim cijenama.
 

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist