Zanimljivosti

Eko minute za ljepšu Zemlju

Eko minute za ljepšu Zemlju

Mladi eko aktivisti Eko-Omblića i Zelenog  Sunca okupili su se ove subote u Eko-parku Ombla te na obližnjim dječjim igralištima Tratinčica i Dub u Mokošici

te ih s pjesmom i radošću proljetno uređivali. A kako i ne bi kada je ovih dana lijepo sunčano vrijeme, stvoreno za eko akcije za ljepšu i čistiju  Planetu Zemlju, javljaju aktivisti Mokošice.

Sadili su uglavnom proljetnice te sadnice vrtnog ukrasnog bilja kojeg su nedavno dobili od svojih prijatelja iz ravne Slavonije. Time se zajedno sa svojom voditeljicom Jadrankom Šimunović učinili eko minute za čistiju i rascvjetaniju Mokošicu.

Uz sadnice, koje su sadili, zasijali su i tridesetak autohtonih plodova mjendula iz kojih će za nekoliko tjedana uz zalijevanje niknuti mlade sadnice mjendula.
 
Nakon eko akcije na igralištima Mokošice mladi eko aktivisti su uživali u slasnoj okrijepi, a potom i na eko radionici u Eko centru gdje su s ljubavlju pravili mirisne jastučiće od lavande s kojima će sudjelovati na 9. Mediteranskom sajmu zdrave hrane i ljekovitog bilja.
 

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist