Zanimljivosti

FOTO DuList pomogao nesretnom Alfonzu

Alfonzo P., Velolučanin koji je duže vrijeme kao beskućnik preživljavao na području Gruža, a spavao kod skladišta u Luci Dubrovnik, vraća se kući u Velu Luku.

Naime, istraživački tim duLista (Andrea Falkoni Račić i Baldo Marunčić) jutros ga je pronašao kako obilazi grušku pjacu u potrazi za hranom. Nakon što je doručkovao šaku trešanja koje mu je darovao jedan od prodavača na pjaci, uputio se prema gruškom parku, gdje mu je prišao istraživački tim duLista i ponudio pomoć, što je Alfonzo spremno prihvatio.

Umjesto traženog piva dobio je hladnu vodu, utažio žeđ te se u društvu novinara duLista uputio prema skladištu Caritasa, lokaciji u čijoj je neposrednoj blizini spavao posljednjih noći. U Caritasu mu je pružena pomoć, djelotvorna ljubav za bližnjega. Pojeo je ručak, otuširao se i dobio zamjensku robu. Dobrohotnom komunikacijom s odgovornima omogućeno mu je da u 15 sati sjedne na Autotransov autobus za Velu Luku.

Tako je Alfonzu ispunjena jedina želja koju je imao, a prije odlaska je za duList ispričao svoju životnu priču, i njegovu desetogodišnju agoniju beskućničkog života o kojoj ćete više moći pročitati u novom broju duLista koji iduće srijede izlazi iz tiska.

Pročitajte još

Dubrovački Guloso osvojio prvo mjesto na Beogradskom burger festivalu!

Dulist

NE MOŽETE SKINUTI KILE? Razlog zašto bi vas mogao iznenaditi, možda ne jedete dovoljno ovih nutrijenata

Dulist

Znate li što je to ‘bijeli ekran smrti’ i kako riješiti ovaj problem s računalom?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija