Zanimljivosti

FOTO DuList pomogao nesretnom Alfonzu

Alfonzo P., Velolučanin koji je duže vrijeme kao beskućnik preživljavao na području Gruža, a spavao kod skladišta u Luci Dubrovnik, vraća se kući u Velu Luku.

Naime, istraživački tim duLista (Andrea Falkoni Račić i Baldo Marunčić) jutros ga je pronašao kako obilazi grušku pjacu u potrazi za hranom. Nakon što je doručkovao šaku trešanja koje mu je darovao jedan od prodavača na pjaci, uputio se prema gruškom parku, gdje mu je prišao istraživački tim duLista i ponudio pomoć, što je Alfonzo spremno prihvatio.

Umjesto traženog piva dobio je hladnu vodu, utažio žeđ te se u društvu novinara duLista uputio prema skladištu Caritasa, lokaciji u čijoj je neposrednoj blizini spavao posljednjih noći. U Caritasu mu je pružena pomoć, djelotvorna ljubav za bližnjega. Pojeo je ručak, otuširao se i dobio zamjensku robu. Dobrohotnom komunikacijom s odgovornima omogućeno mu je da u 15 sati sjedne na Autotransov autobus za Velu Luku.

Tako je Alfonzu ispunjena jedina želja koju je imao, a prije odlaska je za duList ispričao svoju životnu priču, i njegovu desetogodišnju agoniju beskućničkog života o kojoj ćete više moći pročitati u novom broju duLista koji iduće srijede izlazi iz tiska.

Pročitajte još

UZ MEĐUNARODNI DAN OBITELJI U kinu film, na internetu predavanja

Dulist

SAMO PRISTIŽU! Devedest metara duga jahta ‘Lauren L’ u blizini povijesne jezgre

Dulist

Otvorene prijave za Ljetnu škole teologije u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija