Zanimljivosti

FOTO Donatorska večer za Udrugu slijepih

FOTO Donatorska večer za Udrugu slijepih

Caritas Dubrovačke Biskupije organizirao je večeras u hotelu Valamar Lacroma donatorsku večer kojoj je cilj skupiti sredstva za poboljšanje uvjeta rada i nabavku neophodne opreme za jednu od udruga osoba s invaliditetom na području naše županije.

Ove godine to je Udruga slijepih Dubrovačko-neretvanske županije, koju niz godina uspješno vodi predsjednica Rosa Matić.

Nemati vizualnih podražaja – to je uvijek bio jedan od najtežih invaliditeta. Željeli bismo, da pored skupljenih sredstava, na ovoj večeri imamo prilike bolje razumjeti naše prijatelje s poteškoćama, pitati se na koji način mogu čitati, kretati se, računati, šetati i rekreirati se… Što mi možemo učiniti da bismo im u tome pomogli? – pitanje je koje je pokrenulo Caritas Dubrovačke Biskupije.

Na druženju, uz zvuke tradicionalne glazbe koje će izvoditi neke od najpoznatijih klapa s dubrovačkog područja, večer je obogaćena i aukcijom slika i drugih umjetnina koje su za ovu prigodu darovali naši renomirani umjetnici i dobročinitelji.

A tko je sve bio na dobrotvornoj večeri, pogledajte u fotogaleriji našeg Zvonimira!
 

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist