Zanimljivosti

FOTO: Bolnici potrebna dva inkubatora

FOTO: Bolnici potrebna dva inkubatora

Dubrovačka podružnica Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“ održala je danas na Stradunu predstavljanje humanitarne akcije Palčić gore“.

Glavni cilj bio je prikupiti sredstva za inkubatore, respiratore i ostalu medicinsku opremu u hrvatskim bolnicama.

–  Okupili smo se da najavimo akciju Palčić gore koja kreće od danas na području cijele Hrvatske. Počinjemo prikupljati sredstva za nabavku inkubatora i i medicinske opreme koja nedostaje u svim hrvatskim rodilištima, i nadamo se da će se odazvati firme i ljudi, koliko tko može te da ćemo do 17. studenog skupiti sve što je potrebno. Riječ je oko 64 inkubatora, respiratora i ostale opreme. Cijena jednog inkubatora dođe oko 10.000 eura. – rekle su nam Tea Đurović i Irena Đurić, voditeljice dubrovačke podružnice.

Također ovom akcijom žele podizati svijest i dugoročno unaprijediti skrb za prijevremeno rođenu djecu te pružanje podrške njihovim obiteljima. Kako su istaknule, dubrovačkoj Općoj bolnici potrebno je 2 inkubatora.

Ovoj akciji pridružila su se tete i mališani iz dječjeg vrtića Palčica pod jako lijepim geslom“Palčica za PaPalčica čića“, te grupa „Vrtuljak“.
Podsjetimo, dubrovačka podružnica Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“ osnovana je nedavno, no još uvijek nemaju svoje prostorije.

-Dobili smo uredski prostor od Udruge Zajedno do zdravlja, no oni su dobro za mame, ali ne za djecu. Slali smo e-mail Gradu Dubrovniku, odgovora još nema. Išli smo i prema Općini Župa dubrovačka i Konavle, no ni od njih nema odgovora, ali se nadamo da će odgovori ubrzo stići.- zaključile su Tea Đurović i Irena Đurić, voditeljice dubrovačke podružnice koja okuplja 15-ak prijevremeno rođene djece i njiove roditelje.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist