Crna kronika

FILMSKA POTJERA KOD METKOVIĆA U tijeku privođenje nekoliko osoba, policija poslala priopćenje!

FILMSKA POTJERA KOD METKOVIĆA U tijeku privođenje nekoliko osoba, policija poslala priopćenje!

U tijeku je privođenje nekoliko osoba na Županijski sud u Dubrovniku, a koje se povezuju sa slučajem krijumčarenja osoba. Tijekom dana će biti privedene ukupno četiri osobe.

Podsjetit ćemo kako su policijski službenici Postaje granične policije Metković su 9. ožujka u jutarnjim satima, u blizini mjesta Čarapine, nakon prethodnog praćenja nezakonitog prelaska državne granice od strane više osoba, pokušali zaustaviti osobno vozilo mađarskih nacionalnih oznaka i to zbog sumnje u krijumčarenje osoba i nezakonit prelazak državne granice.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske danas su poslali novo priopćenje u kojem su iznijeli još detalja o navedenom događaju, ističući kako su Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Postaje granične policije Metković dovršili kriminalističko istraživanje.

-U odnosu na ranije navedeno da se vozač nije zaustavio na znak policije za zaustavljanje svjetlećom tablicom ‘stop policija’, već je ubrzao brzinu kretanja vozilom prema policijskom službeniku koji se, izbjegavajući nalet vozila na sebe, bacio na tlo, utvrđena je sumnja kako se radi o 43-godišnjem državljaninu Gruzije koji je upravljao vozilom mađarskih registarskih oznaka – ističu u priopćenju.

Također je utvrđena sumnja kako je u vozilu prevozio sedam migranata, državljani Sirije i Turske, koji su prethodno te večeri nezakonito ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine.

Osim spomenutog vozila mađarskih nacionalnih oznaka, neposredno prije spomenutog događaja policijski su službenici, u ovoj koordiniranoj akciji sprječavanja nezakonitih migracija, u blizini naplatnih kućica Čarapine zaustavili osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak, a u svojstvu suputnika s njim su se u vozilu nalazile još dvije muške osobe u dobi od 40 i 27 godina, svi državljani Gruzije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su upravo oni bili prethodnica vozilu mađarskih nacionalnih oznaka kako bi vozaču davali informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja iz pravca Bosne i Hercegovine prema zemljama zapadne Europe.

Državljanin Gruzije (43-godišnjak) koji je upravljao vozilom mađarskih nacionalnih oznaka i ubrzao brzinu kretanja vozilom prema policijskom službeniku je osumnjičen za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva službene osobe za vrijeme obavljanja službene dužnosti opisanog u čl. 111. st. 6. Kaznenog zakona.

Također je osumnjičen za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državnoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma opisanog u čl. 326. Kaznenog zakona, a za koje su osumnjičeni i državljani Gruzije koji su se nalazili u vozilu poljskih nacionalnih oznaka u svojstvu prethodnice.

Sedam osoba za koje je utvrđeno da su nezakonito prešle državnu granicu će postupkom readmisije biti vraćene iz države iz koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, odnosno u Bosnu i Hercegovinu.

Foto Zvonimir Pandža

Pročitajte još

U Dolima i Zažablju spriječeno krijumčarenje većeg broja stranaca

Dulist

Dubrovčanina namamili u stan u Svetoj Nedelji pa ga ubili, prodali mu nekretnine

Dulist

U GABELA POLJU Zbog buke u ugostiteljskom objektu, čekićem napao dvojicu muškaraca

Dulist