Crna kronika

Filmska potjera kod Metkovića: Vozilom pokušao udariti policajca, uhićeno sedam osoba

Filmska potjera kod Metkovića: Vozilom pokušao udariti policajca, uhićeno sedam osoba

Obavljajući službene zadaće suzbijanja nezakonitih migracija, policijski službenici Postaje granične policije Metković su jutros, oko 3.30 sati, u blizini mjesta Čarapine, na cesti D-62, nakon prethodnog praćenja nezakonitog prelaska državne granice od strane više osoba, pokušali zaustaviti osobno vozilo mađarskih nacionalnih oznaka i to zbog sumnje u krijumčarenje osoba i nezakonit prelazak državne granice.

-Na pokušaje zaustavljanja vozač se nije zaustavio, već je vozilom pokušao udariti policijskog službenika, koji je bacanjem na tlo uspio izbjeći udarac te pritom uporabio vatreno oružje pucajući u smjeru pneumatika vozila s ciljem sprječavanja bijega počinitelja kaznenog djela. Vozač se ni tada nije zaustavio, već je nastavio vožnju i na naplatnoj postaji Čarapine ušao na autocestu A10 trakom namijenjenom za prijevoz vangabaritnog tereta – naglasili su u priopćenju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Policijski službenici su se službenim vozilom nastavili kretati za vozačem i vozilom te ga je u konačnici nakon nekoliko kilometara zaustavila druga policijska ophodnja, a osobe su iz vozila pobjegle. Ubrzo potom policija je pronašla i uhitila sedam odbjeglih stranih državljana koji su privedeni u prostorije Postaje granične policije Metković i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Osoba koja se dovodi u vezu s navedenim događajem također je pod nadzorom policije. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja tijekom kojeg nije bilo ozlijeđenih osoba.

Pročitajte još

Čistili okoliš oko bolnice, pa primijetili minobacačku granatu!

Dulist

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist