Crna kronika

Filmska potjera kod Metkovića: Vozilom pokušao udariti policajca, uhićeno sedam osoba

Filmska potjera kod Metkovića: Vozilom pokušao udariti policajca, uhićeno sedam osoba

Obavljajući službene zadaće suzbijanja nezakonitih migracija, policijski službenici Postaje granične policije Metković su jutros, oko 3.30 sati, u blizini mjesta Čarapine, na cesti D-62, nakon prethodnog praćenja nezakonitog prelaska državne granice od strane više osoba, pokušali zaustaviti osobno vozilo mađarskih nacionalnih oznaka i to zbog sumnje u krijumčarenje osoba i nezakonit prelazak državne granice.

-Na pokušaje zaustavljanja vozač se nije zaustavio, već je vozilom pokušao udariti policijskog službenika, koji je bacanjem na tlo uspio izbjeći udarac te pritom uporabio vatreno oružje pucajući u smjeru pneumatika vozila s ciljem sprječavanja bijega počinitelja kaznenog djela. Vozač se ni tada nije zaustavio, već je nastavio vožnju i na naplatnoj postaji Čarapine ušao na autocestu A10 trakom namijenjenom za prijevoz vangabaritnog tereta – naglasili su u priopćenju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Policijski službenici su se službenim vozilom nastavili kretati za vozačem i vozilom te ga je u konačnici nakon nekoliko kilometara zaustavila druga policijska ophodnja, a osobe su iz vozila pobjegle. Ubrzo potom policija je pronašla i uhitila sedam odbjeglih stranih državljana koji su privedeni u prostorije Postaje granične policije Metković i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Osoba koja se dovodi u vezu s navedenim događajem također je pod nadzorom policije. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja tijekom kojeg nije bilo ozlijeđenih osoba.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist