DuList IN

FA Linđo i Ragusavecchia na Orsuli

ragusavecchia falindjo 001

Zajednički nastup klapa FA Linđo i Ragusavecchia na neki je način postao zaštitni znak Park Orsula Music Festivala. Treće izdanje festivala donosi i treći ovakav koncert, a on će se održati u srijedu, 21. kolovoza s početkom u 21.30 sati.

Ulaznice za koncert koštaju 40 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambient Croatia, odnosno 60 kuna za sve ostale posjetitelje.

KLAPA FA LINĐO
Ženska klapa Folklornog ansambla Linđo osnovana je u veljači 2000, a prvi put se javnosti predstavila javnosti u kolovozu te godine. Iako su od početka sudjelovanja ukupno osvojile 16 nagrada, najveći uspjeh na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, najprestižnijem natjecanju koje okuplja sve hrvatske klape, 'Linđovice' postižu 2009. godine kada su osvojile apsolutnu pobjedu kojom su ih nagradili i stručni ocjenjivački sud i publika. Od međunarodnih uspjeha treba izdvojiti zlatno odličje na 13. Međunarodnom festivalu zborskog pjevanja koje je 2002. godine održano u Veroni (Italija).

KLAPA RAGUSAVECCHIA
Klapa Ragusavecchia svoj je prvi nastup imala na Božić 1998. godine kada je otpjevala ‘Dubrovačko kolendavanje’ u obradi maestra Dinka Fia. Prvi zapaženiji nastup, klapa je imala na debitantskoj večeri Festivala dalmatinskih klapa u Omišu 2000. godine gdje je osvojila treće mjesto. Baš kao što je tradicija dubrovačkog načina klapskog izražaja, a capella repertoar polako se proširuje pjesmama uz instrumentalnu pratnju. Potvrdilo se to kao dobra inicijativa jer uskoro stižu i značajna priznanja – Zlatno odličje na Prvom festivalu uz mandoline i gitare u Makarskoj, te prvo mjesto na Festivalu klapa uz instrumentalnu pratnju u Opatiji. Ragusavecchia i danas nastupa uz diskretnu pratnju tri mandoline, mandolu, gitaru i kontrabas.
 

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist