Zanimljivosti

Evo koji je najpopularniji mjesec za sklapanje brakova

Prema Državnom zavodu za statistiku, najpopularniji mjesec za sklapanje brakova u 2017. godini bio je rujan.

Tada je u Republici Hrvatskoj sklopljeno 3098 brakova. Županija koja je prednjačila prema stopi sklopljenih brakova bila je Vukovarsko-srijemska, a iza nje su slijedile Požeško-slavonska i Brodsko-posavska.

Prosječna starost sklapanja brakova u 2017. godini bila je 31.3 godina kod muškarca, dok je kod žena dobna granica bila 28.6 godina. Usporedimo li to s primjerice 1960. godinom, dobna granica je izrazito manja. Muškarci su na tada na dan vjenčanja imali prosječno 25.8, a žene s 22.6 godina.

Iz DZS-a su istaknuli još jedan zanimljiv podatak, a to je kako je majstariji hrvatski mladoženja imao je 97, a mlada 92 godine.

Budući da se danas obilježava i Dan zaljubljenih, provjerili su koliko Valentina i Valentina živi u Hrvatskoj. Ime Valentina nosi 11 646 osoba, ime Valentin 1 348, a Valentino 1 928.

 

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Vatreno se navija za Hrvatsku u Studentskom domu!

Dulist

ZMAJADA, AVIONI… Završena trodnevna manifestacija ‘Aeronaut 8’

Dulist

Jeste li pluviofil?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija