Politika

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Premijer Andrej Plenković je smijenio ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića te umjesto njega na to mjesto dolazi Pločanka Marija Vučković.

Državna tajnica u spomenutom ministarstvu, Vučković, svojevremeno je obnašala i dužnost zamjenice župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Radno iskustvo, među ostalim, stjecala je u Luci Ploče, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te regionalnog razvoja i fondova EU. Radila je na nizu projekata financiranih iz programa prekogranične suradnje, Europskog socijalnog fonda i drugih, autorica je više stručnih članaka u područjima cost-benefit analize i korištenja europskih strukturno-investicijskih instrumenata.

Odluku o smjeni Tolušića Plenković je neslužbeno donio na ključnoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća vladajuće stranke koja se odvila u srijedu, a na kojoj je najavljen i odlazak ministrice obitelji Nade Murganić. Nju će zamijeniti Vesna Bedeković. Pak fotelju Marije Pejčinović Burić kao ministar vanjskih poslova RH upotpunit će veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman. Novi ministar regionalnog razvoja i fondova i EU umjesto Gabrijele Žalac bit će Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava. Njega će nasljediti šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović. Neslužbeno, Vili Beroš bi trebao doći na mjesto Milana Kujundžića kao ministra zdravstva, a Mario Banožić bit će novi ministar državne imovine. On je dosad vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a inače je iz Vinkovaca.

Zanimljivo, nova državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja trebala biti Dubrovkinja Sanja Putica, doznaje Jutarnji.hr

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist