Aktualno

Evo kako su ‘menadžeri’ građevinskom termokamerom tražili stanice raka

Evo kako su 'menadžeri' građevinskom termokamerom tražili stanice raka

Nakon što je DuList u studenom prošle godine otvorio priču s prodajom razno raznih medicinskih i kućanskih pomagala pod krinkom telefonskih poziva na razne medicinske preglede, čini se kako je takvoj sramotnoj praksi došao kraj.

Barem djelomično. Naime, kako su nam potvrdili iz Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH (HALMED), na adresu tvrtki koje se bave prodajom tzv. pulsirajuće magnetne terapije pokucat će nadležna farmaceutska inspekcija Ministarstva zdravlja, ‘koja će promptno reagirati te poduzeti sve potrebne mjere u cilju zabrane daljnje prodaje predmetnih proizvoda’.

Ne postoji certifikat
Naime, želeći provjeriti vjerodostojnost tvrtki Bio Life Medical, Freund i još nekoliko sličnih vezanih uz prodaju ‘muda pod bubrege’, od HALMED-a smo tražili informaciju o tome jesu li njihovi proizvodi (konkretno specijalizirani madrac od 21 tisuću kuna) certificirani, te na kraju krajeva, smiju li se uopće prodavati na hrvatskom tržištu.

Što nam je odgovoreno kao i što je za DuList ispričala bivša zaposlenica Bio Natural Medicala (kako su se prodavači, odnosno ‘menadžeri’ u studenom predstavljali) pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist