Sport

EUROPSKI KUP U Gospino polje stiže 300 judaša

EUROPSKI KUP U Gospino polje stiže 300 judaša

Dubrovnik je iduća postaja EJU Europske turneje. Naš grad je domaćin još jednog seniorskog Europskog kupa koji započinje u subotu 15. i traje do nedjelje 16. travnja. U Sportskoj dvorani Gospino polje natjecat će se više od 300 sportaša.

Što se tiče Hrvatske imamo nekoliko predvodnika, što predviđa velike šanse za medalju. Najzvučnije ime svakako je osvajačica medalje na Europskom prvenstvu za seniorke Karla PRODAN (JK ‘Pujanke’ – Split) koja se napokon vraća na strunjaču. 24-godišnjoj Splićanki ovo će biti prvo natjecanje nakon pet mjeseci.

-Osjećam se uzbuđeno, nisam se dugo borila stoga mi je jako drago da će mi prvo natjecanje biti baš u Dubrovniku jer se tamo volim boriti. Osjećam se spremno, nadam se da ću to i pokazati u nedjelju. Oporavak je bio dug, pun uspona i padova. Imala sam malo više ozljeda u posljednjih godinu i pol dana, sada je to sve sanirano, potpuno sam zdrava i spremna! – kazala je Prodan.

Uz olimpijku iz Tokija Prodan tu je i 22-godišnja Dubrovkinja Petrunjela PAVIĆ (JK ‘Dubrovnik 196’) koja će se boriti u istoj kategoriji kao Karla Prodan do 78 kg. Aktualna Europska U23 prvakinja ne krije zadovoljstvo nastupanja pred domaćom publikom:

– Mogu reći da sam uzbuđena, ipak je natjecanje doma, pred domaćom publikom. Nadam se što boljem rezultatu, ne samo od mene, nego i svih nas Hrvata, da turnir bude što bolji, da mogu pokazati sve što sam do sada radila. Iako sam navikla već na tremu za vrijeme nastupa, ipak je malo drugačije kada sam doma nego kad odemo negdje van, ali sve u pozitivnom smisli naravno ništa loše. – prokomentirala je Pavić.

Pomalo iznenađujući dolazak u Dubrovnik je za osvajača dvostruke svjetske medalje, Nijemac Karl-Richard FREY na listi je prijavljenih natjecatelja -100kg. Prošlo je već nekoliko godina otkako je nekadašnja velika zvijezda osvojila medalju na IJF World Tour ili EJU European Tour-u što se toga tiče, ali ono u što možemo biti sigurni od ovog sportaša je sjajna tehnika i ozbiljan zadatak za Marka KUMRIĆA (CRO).

Službeni ždrijeb održat će se u petak 14. travnja u 19.00h. U subotu su na rasporedu muške težinske kategorije -60kg, -66kg, -73kg i ženske -48kg, -52kg, -57kg i -63kg. Na strunjaču u nedjelju izlaze Prodan i Pavić zajedno sa seniorkama težinskih kategorija -70kg, 78kg, +78kg te seniori -81kg, -90kg, -100kg i +100kg.

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist