Zanimljivosti

Ekipa Castellum izborila prolaz u osminu finala

Ekipa Castellum izborila prolaz u osminu finala

Prvi su put ovog petka Jadranske igre posjetile jedan od naših najljepših nacionalnih parkova u Hrvatskoj, otok Mljet. Iako se često kaže kako se prvi mačići u vodu bacaju, u Pomeni na Mljetu to nipošto nije bio slučaj.

Naime, ekipa Jadranskih igara naprosto je zapalila Mljet! Veselo i bučno bilo je na pomenskoj rivi, gdje se na posljednjem ovogodišnjem kvalifikacijskom susretu Jadranskih igara borilo čak osam ekipa iz različitih dijelova otoka.

Premda je svaka ekipa imala svoje navijače, najveći pljesak dobila je ekipa Vatrogasci Mljet, koji su na jučerašnje igre došli direktno s požarišta koje je zahvatilo manji dio otoka, no hrabri su ga vatrogasci uspjeli ugasiti.

– Na terenu smo već deset dana zaredom, i svaki dan na otoku bukne neki novi požar. Gasili smo vatru sve do kasnih popodnevnih sati, mislili smo da nećemo stići na Jadranske. Ali došli smo u zadnji čas, borili se i osvojili treće mjesto! Prezadovoljni smo, a iduće godine nadamo se pobjedi – rekao  je hrabri vatrogasac Nikola Marković, kapetan spomenute ekipe.

Četiri tradicionalne igre; leteći vaterpolo, košarku, ribarske kašete i potezanje konopa, trebalo je što bolje odigrati kako bi se ostvario prolaz u regionalnu osminu finala u Zatonu Velikom.
Najvještijima se u konačnici pokazala ekipa Castellum iz malog mjesta Polače na otoku Mljetu te su odličnom igrom zaslužili zlato u ukupnom poretku.

– Palača u našoj Polači je treći najočuvaniji i najveći rimski spomenik na našoj obali, odmah poslije Dioklecijanove palače u Splitu i Arene u Puli, a malo ljudi to zna. Zato smo mi odlučili nazvati našu ekipu Castellum, kako se i zove sama palača, a to nam je očito donijelo i sreću, jer smo uvjeljivo pobijedili – rekao je Ivan Nodilo, simpatični mladi kapetan pobjedničke ekipe.

Živahno i napeto bilo je i na Lino Jadranskim igrama junior. Za titulu pobjednika borile su se ekipe Rofl, Valari, Mljet i Pirane, a pobjeda je nakon tri igre otišla u ruke Valara sa otoka Mljeta. Mali su pobjednici svojim kućama odnijeli i slatke Lino pakete, poklone  generalnog sponzora Podravke.

Posjetom Mljetu Jadranske igre zaokružile su ovosezonske kvalifikacijske cikluse, odakle su krenule u Zaton Veliki, gdje  se prvi put održava regionalna osmina natjecanja koja okuplja  najbolje ekipe od Makarske do Cavtata.

JADRANSKE IGRE, MLJET, KVALIFIKACIJSKI CIKLUS REGIJE 4, KONAČNI POREDAK:
1.      CASTELLUM, POLAČE, MLJET, 46 BODOVA
2.      RONILAČKI CENTAR AQUATICA, MLJET, 32 BODA
3.      VATROGASCI MLJET, MLJET, 31 BOD
4.      GELIPTERI, MLJET, 31 BOD
5.      PIŠIKANI, GOVEĐARI, MLJET, 26 BODOVA
6.      JOKERI, KOZARICA, MLJET, 25 BODOVA
7.      PALJEVINA, MLJET, 16 BODOVA
8.      PROFUNDIS, MLJET, 0 BODOVA
 

Pročitajte još

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist