Zanimljivosti

Edukativni program „Priprema, pozor, zdrav život!“

Edukativni program „Priprema, pozor, zdrav život!“

Povodom Međunarodnog dana pješačenja 15. listopada i Svjetskog dana hrane 16. listopada, Prirodoslovni muzej Dubrovnik je osmislio dvodnevni edukativni program  „Priprema, pozor, zdrav život!“

Cilj Međunarodnog dana pješačenja je izvesti što veći broj ljudi u prirodu kako bi se razvila svijest o potrebi ekološkog očuvanja sredine, ali i svijest o potrebi kretanja kao najjednostavnijeg načina unaprjeđenja zdravlja. Tijekom prvog dana učenici Osnovne škole Lapad su se pod vodstvom profesora biologije Ivana Cikatića i Suzane Stanković, muzejske pedagoginje na zamjeni, popeli na vrh Velike Petke. Ovim izletom malim rekreativcima je skrenuta  pozornost na važnost povratka čovjeka prirodi, njenom ekološkom očuvanju, s ciljem da pješačenje  i druženje u prirodi postane svakodnevni stil života.
Edukativni projekt  nastavljen je idućeg dana u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik radionicom „Recept za zdrav život“. Učenici sedmih razreda Osnovne škole Lapad su kroz kratku prezentaciju naučili kako prepoznati načela zdrave prehrane i stvoriti pravilne prehrambene navike, nakon čega su pristupili izradi piramide zdravog načina života. U „Natječaju za naj sendvič“ učenicima je ponuđen izbor različitih zdravih i nezdravih namirnica za izradu sendviča. Uz demonstraciju i praktičan rad učenicima se ukazalo na važnost pravilnog izbora namirnica i odnosa prema zdravlju i tjelesnoj težini.
 

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist