Zanimljivosti

Dva dana “Otvorenih vrata”

Dva dana "Otvorenih vrata"

Udruga „Pelješki vinski puti“ održala je danas skupštinu na kojoj je potvrđeno novo vodstvo i raspravljeno o trenutnoj situaciji u vinarstvu.

Istaknuto je kako je prošla godina pelješkim zadrugarima i vinarima bila izuzetno teška, a situacija se ne popravlja jer se sve više uvoznih vina nudi hotelima i restoranima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
 
Na skupštini je potvrđeno novo predsjedništvo u četverogodišnjem mandatu. Predsjednik je Mato Violić-Matuško, dopredsjednik Frano Miloš, a tajnik Slobodan Rosić.
 
Udruga „Pelješki vinski puti“ je jedina udruga u županiji koja nudi organizirani obilazak vinarija. Manifestacija „Dani otvorenih vrata peljeških podruma“ ove godine će se odvijati u dva dana.
 
Prvi dan bit će radni, gdje će se u susretu s hotelijerima, ugostiteljima i turističkim djelatnicima na okruglom stolu pokušati iznaći zajedničko riješenje u boljoj ponudi peljeških i županijskih vina.
 
Drugi dan vinarije od Stona do Orebića bit će otvorene za organizirane i individualne obilaske.
 
Na skupštini je istaknuto kako je desetak novih vinara ispunilo zahtjeve iz Pravilnika Vinskih puta za priključenje udruzi, pa se idućih dana očekuje obilazak istih i potvrda njihova priključenja.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist