Grad

DURA jedina hrvatska razvojna agencija u EURADA-i

DURA jedina hrvatska razvojna agencija u EURADA-i

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA početkom 2016. godine  pridružila se članstvu mreže europskih razvojnih agencija EURADA (European Association of Development Agencies) sa sjedištem u Bruxellesu.

EURADA ima za cilj promicanje rada svojih članica te je potpora za  projekte koje članice  pripremaju. Također,  posreduje u kreiranju partnerstva te promoviranju  primjera dobre prakse razvojnih projekata.

Udruženje danas broji 83 članice u dvadeset i jednoj državi, a u koje se s članstvom DURA-e, priključila i Hrvatska, budući da je DURA prva i jedina članica s područja RH.

Andrea Novaković, direktorica DURA-e, kao predstavnik članstva pozvana je na radni sastanak koji se održao 24. veljače 2016. godine u Bruxellesu, a na kojem su se ugovarale projektne suradnje na nadolazećim transnacionalnim natječajima iz EU fondova.

Tom prigodom dogovoreno je osam potencijalnih projekata za područje Grada Dubrovnika i njegovih ustanova na temu povezivanja u klastere, poticanja poduzetništva, razvoja kulturne baštine kroz turizam, zdravstva, pametnog grada te zapošljavanja mladih.

Novaković je tom prigodom predstavila i projekt Grada Dubrovnika koji se tiče revitalizacije austrougarske baštine REVITAH, a koji se priprema za prijavu na EU program Središnja Europa. Fokus projekta za dubrovačko područje je otok Lokrum i Maksimilijanov samostan.

Također, dobrodošlicu u članstvo zaželio je aktualni predsjednik EURADA-e Stanislaw Ginda, koji je ujedno iskazao i interes priključenju projektu REVITAH .

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist