Zanimljivosti

Dubrovnik u foto-finišu s Portom i Bečom!

Dubrovnik je trenutno u foto-finišu s Portom i Bečom u borbi za još jednu prestižnu nagradu – titulu najboljeg europskog odredišta, koju svake godine dodjeluje organizacija „European Consumers Choice“.

U iznimno jakoj konkurenciji na listi kandidata je dvadeset europskih gradova, od Londona, Pariza i Barcelone do Beča, Rima i Madrida.

U tjedan dana zabilježeno je čak 62 tisuće glasova, a kako se može saznati sa službene Facebook stranice, trenutno su u vodstvu Porto, Beč i Dubrovnik, a za vratom im pušu Bruxelles, Amsterdam i Madrid.

Konačni rezultat bit će objavljen 27. ožujka, a glasovati je jednostavno, jer nije potrebna nikakva prethodna registracija (glasovati možete OVDJE).

Inače, „European Consumers Choice“ nezavisna je i neprofitna organizacija s centrom u Bruxellesu, a koja promovira vrhunsku kvalitetu, inovaciju i funkcionalnost proizvoda i usluga.

U suradnji s turističkim uredima organizacija također nagrađuje i najbolja europska odradišta za odmor. Koristeći Eurostatov turistički godišnjak i savjete stručnjaka, žiri odabire dvadeset gradova u borbi za titulu europskog najboljeg odredišta (“European Best Destination”). Građani europskih država zatim glasaju preko interneta i grad koji u 21 dan osvoji najviše glasova bit će nagrađen vrijednom titulom koju su dosad osvajali Lisabon 2010. i Kopenhagen 2011. godine.

Pročitajte još

BOGAT I RAZNOLIK PROGRAM Završio je deseti Festival znanosti

Dulist

T POD DEMO Dubrovački tim osmislio uređaj za čišćenje mora

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Otvorena Zračna luka Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija