Zanimljivosti

Dubrovnik dobiva vjerski vrtić

Dubrovnik će dobiti vjerski vrtić u sklopu Dubrovačke biskupije. Zapravo formirale bi se dvije jasličke i dvije vrtićke grupe, a za takav projekt već postoji interes i roditelja, ali i same Biskupije.

Sve to rečeno je na sastanku dubrovačkog biskupa mons. Mata Uzinića s gradonačelnikom Androm Vlahušićem. Grad Dubrovnik izrazio je spremnost sufinancirati projekt.

Biskup Mate Uzinić izvijestio je gradonačelnika i o realizaciji prihvatilišta za žrtve obiteljskog nasilja za koje je Grad Dubrovnik u proračunu osigurao milijun i pol kuna, te u koliko se ukaže potreba i više.
Gradonačelnik je također izvijestio biskupa o trenutnom stanju projekta postaja Križnog puta koji bi se do proljeća trebao postaviti na Srđ.

Između ostalog bilo je riječi i o novoj politici cijena prema turističkim agencijama za organizirano razgledanje grada u koje su uključene crkve i muzeji u vlasništvu crkve.

Pročitajte još

Prolistala je stoljetna murva na Pilama!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Mistični otočić svetog Andrije

Zvonimir Pandža

Hrvatska od danas ima čak 42 proizvoda zaštićenog naziva u EU!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija