Zanimljivosti

Dubrovnik prva preporuka Daily Maila

Grad Dubrovnik zauzeo je sam vrh na ljestvici britanskog lista Daily Mail, i to u tekstu naslovljenom „Šest stvari koje morate napraviti u Hrvatskoj“.

Daily Mail tako podsjeća kako je jedna američka internetska stranica ocijenila Dubrovnik trećim najromantičnijim mjestom na svijetu, nakon Buenos Airesa i Bora Bore, ali ispred Pariza i Venecije.

– Ovaj dražesni gradić od grada i svjetla između Jadrana i Dinarskih Alpi bio je devedesetih godina poprište rata – objašnjava list, ali ističe i da su obnovljeni spomenici u 'sjaju svojih najslavnijih dana'.

– To je sklad srednjeg vijeka, renesanse i baroka, ali i dizajnerskih dućana, restorana i galerija – kaže se u obrazloženju Daily Maila.

Na listi su se uz Dubrovnik još našli Istra s tartufima i biciklima na drugom mjestu, Zadar sa svojim orguljama i Pozdravom Suncu na trećem, Hrvatsko zagorje na četvrtom, Hvar sa svojim vinogradima na petom te kao šesti Split kao grad 'potpuno drukčiji od drugih'.

Pročitajte još

UZ PEKARSKE SLASTICE U Domu za starije Dubrovnik obilježili dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dulist

Na papercraft radionicama izrađivale su se figure životinja i maske u obliku ptice

Dulist

POZIV NA AUDICIJU Budi Linđovac, čuvaj tradiciju i sviraj, putuj, pjevaj…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija