DuList IN

DUBROVNIK JE PREVARA? Poznati portal savjetovao turistima da preskoče Grad i radije posjete Plitvice

DUBROVNIK JE PREVARA? Poznati portal savjetovao turistima da preskoče Grad i radije posjete Plitvice

Jedan od najpopularnijih zabavnih portala na svijetu, američki BuzzFeed, više puta je pisao o Dubrovniku.

Međutim, nisu nam napravili neku uslugu. Naime, Grad se našao na barem dvije njihove liste gradova koji su prevara za turiste (doduše ‘reciklirane’). Jednom su ga čak stavili na prvo mjesto na listi. Upravo prije nekoliko dana Index je, putem svoga portala Lajk, pisao o tom popisu koji je BuzzFeed objavio 2021. godine.

Inače, BuzzFeed je tada prenio komentar s Reddita u kojem stoji: ‘Ako planirate putovati u Hrvatsku, preskočite Dubrovnik. Izuzetno je lijep izdaleka, ali daleko je od lijepog. Povijesna jezgra prepuna je kičastih kafića, restorana koji su zamka za turiste i putničkih agencija. Gotovo da morate stati u red kako bi se kretali kroz uske ulice jer su tolike gužve, pogotovo kada se kraj grada usidre brojni kruzeri.’

‘Dubrovnik – Očaravajući, jedinstveni grad koji je prodao dušu vragu’ naslov je objave na Redditu, a izgleda da je pisana prije 6 godina. U cijelosti je možete pročitati OVDJE.

Drugi BuzzFeedov popis, na kojem se Dubrovnik našao na 8. mjestu, je iz 2022. godine. Tada su ponovno iskoristili gore navedenu objavu s Reddita, a turistima su predložili da preskoče Dubrovnik i neka radije posjete Plitvička jezera.

Pročitajte još

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist

Pripremila Jannette Razum – čokoladni lava kolačići

Dulist