Grad

Dubrovnik je ‘najpametnija zajednica’ u Hrvatskoj

Dubrovnik je 'najpametnija zajednica' u Hrvatskoj

U okviru projekta “Smart city” prvo mjesto u kategoriji “Pametnija zajednica” osvojio je Grad Dubrovnik.

Nagradu je preuzela direktorica Dubrovačke razvojne agencije DURA koja je bila koordinator projekta, Andrea Novaković, na svečanosti održanoj 11.studenog u Zagrebu.

– Zahvaljujem se organizatorima na nagradi te Gradu Dubrovniku na podršci i financijskoj potpori kojom će se projekt nastaviti i u 2016. Potičemo mlade inženjere da ostanu u Dubrovniku i svima dajemo šansu da doprinesu razvoju lokalne zajednice kroz pametna rješenja, a nagrada je dokaz da u tome uspijevamo. Dogodine se nadamo još jednoj! – kazala je Novaković.

Projekt “Pametni gradovi-gradovi budućnosti” pokrenut je zahvaljujući kako međunarodnoj tako i regionalnoj inicijativi. U njemu sudjeluje Udruga gradova, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske i Poslovni dnevnik, a cilj je promoviranje inovacija “pametnih gradova” te osvještavanje javnosti o važnosti tehnološkog i organizacijskog napretka. Konačan cilj je podizanje razine kvalitete života u hrvatskim gradovima. Kao kriteriji natječaja istaknuli su se: inovativost, socijalni impakt te primjenjivost u drugim područjima, dok je evaluacija projekata trajala od lipnja do listopada ove godine.

Osim Dubrovnika, nagrade su pripale i gradovima Rijeci, Jastrebarskom, Koprivnici i Pleternici. Uz certifikat, pobjednici dobivaju i pravo jednogodišnjeg korištenja logotipa ‘Pametniji grad 2015.’ za potrebe marketinške kampanje te vlastite potrebe.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist