DuList IN

Dubrovnik je bio domaćin tradicionalnih Jadranskih susreta

Dubrovnik je bio domaćin tradicionalnih Jadranskih susreta

U petak i subotu 2. i 3. rujna 2022. u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika održani su Jadranski susreti u Dubrovniku. Jadranski susreti održavaju se od 2000. na kojima se sastaju predstavnici zajednica tehničke kulture s Jadranske obale. Ove su godine na Jadranskim susretima sudjelovali predstavnici Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, Zajednice tehničke kulture Grada Splita, Hrvatske zajednice tehničke kulture te domaćini iz Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, naglasili su nam u svom izvještaju iz ZTK Dubrovnik.

Prvog je dana predstavljeno civilno-javno partnerstvo između Grada Dubrovnika i udruga koja djeluju u sklopu Centra za mlade Dubrovnik. Uz predstavljanje programa i prostora Centra za mlade Dubrovnik u sklopu kojih djeluju i zajednice tehničke kulture grada i županije i njihovih članica, predstavljene su i aktivnosti iz tehničke kulture koje se održavaju u Dubrovniku i okolici. Tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica predstavio je EU projekte u kojima sudjeluje gradska i županijska zajednica kao nositelji DU STEM i Ragusa 2.0 – Razvoj kapaciteta Gradskih Udruga te EU projekte na kojima su partneri: Dubrovnik Postmodern, Korak u sigurnost, Od vizije do modela i Eco & Blue STEM. Za kraj prvog dana održan je radni sastanak u sklopu DU STEM projekta. Na radnom je sastanku detaljno predstavljen DU STEM projekt i njegove aktivnosti s posebnim naglaskom na simpozij STEM Hrvatska koji se planira održati u Dubrovniku na proljeće. Uz konstruktivnu raspravu s predstavnicima drugih zajednica tehničke kulture i HZTK-a izvukli smo par zaključaka u vezi poboljšanja i unaprjeđenja provedbe EU projekata.

Drugog dana Jadranskih susreta predstavnici zajednica tehničke kulture i HZTK-a sudjelovali su na svečanosti otvaranja natjecanja Otvorenog prvenstva Hrvatske u podvodnoj fotografiji, kojeg su organizirali Hrvatski ronilački savez kao pokrovitelj i Ronilački klub Dubrovnik kao organizator i domaćin. Natjecanje su otvorili predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Damir Tomić, predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Kamilo Čuljak i tajnik Ronilačkog kluba Dubrovnik Vlaho Radonić. Nakon otvaranja prvenstva išlo se u posjet Centru brodomaketarstva koji je još uvijek jedini takav centar u Hrvatskoj, a financiraju ga Grad Dubrovnik i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnik te ima veliku potporu Hrvatskog saveza brodomaketara. Voditelj Centra brodomaketarstva i predsjednik Hrvatskog saveza brodomaketara Mladen Mitić gostima je pokazao centar i predstavio im je aktivnosti koje se tamo održavaju. Za kraj se susreta održao radni sastanak o aktivnostima zajednica i njihovim programima u tehničkoj kulturi te su se izmijenili primjeri dobre prakse.

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist