DuList IN

Bruno i Maja Šimleša osvajanjem planinskih vrhova prikupili više od 520 tisuća kuna za onkološke bolesnike

Bruno i Maja Šimleša osvajanjem planinskih vrhova prikupili više od 520 tisuća kuna za onkološke bolesnike

Nakon 575 kilometara prehodanih u 25 dana, Bruno i Maja Šimleša u subotu su ostvarili cilj, osvojivši najjužniju kopnenu točku Hrvatske – rt Oštro na Prevlaci. Time je završena dvogodišnja humanitarna akcija tijekom koje je prikupljeno više od 520 tisuća kuna za Udrugu SVE za NJU koja pruža psihološku pomoć ženama oboljelim od raka.

-Punog srca želim prije svega zahvaliti svima koji su podržali ovu akciju i svojim sudjelovanjem osigurali sredstva kojima će Udruga sada biti u mogućnosti nastaviti pružati prijeko potrebnu psihološku pomoć stotinama žena oboljelih od raka. Požari, olujna nevremena, iznimno visoke temperature i sve ostale otegotne okolnosti koje su pratile Maju i mene na putu u zadnjih mjesec dana, bile su neizmjerno lakše savladive zahvaljujući porukama podrške koje smo primali, ljudskoj dobroti s kojom smo se susretali na putu te, prije svega, cilju zbog kojeg smo se prošle godine i otisnuli u ovu avanturu – istaknuo je Bruno te pozvao sve da nastave podržavati Udruge SVE za NJU, koja se i svojim dosadašnjim radom istaknula kao vrijedan saveznik oboljelima od raka.

Cijela akcija bila je podijeljena u dvije etape, od rta Kamenjak do Knina u 2021. te od Knina do Prevlake ove godine. Tijekom trajanja ovog pothvata od velike važnosti za oboljele od raka, Bruno i Maja prošli su kroz sveukupno sedam priobalnih županija i čak 14 planina, najdužom i najizazovnijom planinskom rutom u Hrvatskoj, koju je dosad prošlo tek nekoliko desetaka osoba, a na različitim etapama putovanja pridruživali su se i brojni prijatelji i podržavatelji akcije.

Akcija traje još dva tjedna tijekom kojih je donacije moguće uplatiti pomoću web stranice Čini pravu stvar i Keks Pay aplikacije.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist