Zanimljivosti

Dubrovkinja stipendistica “Za žene u znanosti”

nagrada znanstvenice2

Dubrovkinja Cvijeta Jakobušić Brala jedna je od četiri dobitnice stipendija Za žene u znanosti za 2012. godinu.

Stipendija se dodjeluje mladim znanstvenicama u posljednjoj fazi pripreme njihovih doktorskih disertacija na području prirodnih znanosti. Dr. Jakobušić Brala trenutno radi u Zagrebu, proučava fizikalnu kemiju, a inače je i majka dvoje djece.

Osim nje ovogodišnje dobitnice stipendija vrijednih 4 tisuće eura su i Martina Malnar, Nikolina Novosel i Galja Pletikapić.
Kako se navodi u priopćenju za medije L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i ove godine nastavili su s nagrađivanjem najuspješnijih mladih znanstvenica s područja prirodnih znanosti i interdisciplinarnih područja koje su u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije.

Ovom stipendijom već šestu godinu za redom potiču mlade znanstvenice da nastave svoja istraživanja pri institucijama u Hrvatskoj te promiču njihova znanstvena istraživanja.

Odluku o najboljim među prijavljenim znanstvenicama donijelo je natječajno povjerenstvo u sastavu: akademik Zvonko Kusić (predsjednik), akademkinja Sibila Jelaska, akademik Krešimir Nemec, akademik Vladimir Paar, akademkinja Vida Demarin, prof. dr. Helena Jasna Mencer, prof. dr. Ivan Vicković, dr.sc. Ivana Mrkonjić te dr. sc. Katica Biljaković.

Pročitajte još

[VIDEO] Invazivna riba lav uočena u Parku prirode Lastovsko otočje!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1939. Umro jedan od naistaknutijih novelista hrvatske moderne, Dubrovčanin Matija Lisičar

Dulist

TRŽIŠTE NEKRETNINA Srbi počeli masovno kupovati stanove i kuće u Hrvatskoj

Dulist