Zanimljivosti

Dubrovkinja stipendistica “Za žene u znanosti”

Dubrovkinja Cvijeta Jakobušić Brala jedna je od četiri dobitnice stipendija Za žene u znanosti za 2012. godinu.

Stipendija se dodjeluje mladim znanstvenicama u posljednjoj fazi pripreme njihovih doktorskih disertacija na području prirodnih znanosti. Dr. Jakobušić Brala trenutno radi u Zagrebu, proučava fizikalnu kemiju, a inače je i majka dvoje djece.

Osim nje ovogodišnje dobitnice stipendija vrijednih 4 tisuće eura su i Martina Malnar, Nikolina Novosel i Galja Pletikapić.
Kako se navodi u priopćenju za medije L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i ove godine nastavili su s nagrađivanjem najuspješnijih mladih znanstvenica s područja prirodnih znanosti i interdisciplinarnih područja koje su u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije.

Ovom stipendijom već šestu godinu za redom potiču mlade znanstvenice da nastave svoja istraživanja pri institucijama u Hrvatskoj te promiču njihova znanstvena istraživanja.

Odluku o najboljim među prijavljenim znanstvenicama donijelo je natječajno povjerenstvo u sastavu: akademik Zvonko Kusić (predsjednik), akademkinja Sibila Jelaska, akademik Krešimir Nemec, akademik Vladimir Paar, akademkinja Vida Demarin, prof. dr. Helena Jasna Mencer, prof. dr. Ivan Vicković, dr.sc. Ivana Mrkonjić te dr. sc. Katica Biljaković.

Pročitajte još

Ovaj petak zavirite u svijet virtualne stvarnosti

Dulist

Gospođa Nika Market-Budman najstarija je stanovnica Mljeta!

Dulist

Eko Omblići danas slave 25. rođendan!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija