Aktualno

Dubrovački muzeji: ‘Nije prouzročena šteta na kulturnome dobru. Ispričavamo se…’

Nakon negodovanja sugrađana i medijskih pisanja o izgledu bočnih tzv. Vrata milosti na Kneževom dvoru, gdje je smješten prodajni pult, o svemu su se oglasili Dubrovački muzeji na službenoj Facebook stranici.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

‘Prodajni pult za ulaznice Dubrovačkih muzeja premješten je na bočna vrata trijema, tzv. Vrata milosrđa u drugoj polovici studenog 2021. godine kad su stupile na snagu strože protuepidemiološke mjere. Pult je izrađen od punog drva u našoj preparatorskoj radionici za drvo. Kako bi biljeteri bili zaštićeni od vremenskih uvjeta i kako bi se poštovale epidemiološke mjere, gornji dio pulta izrađen je od kaljenog stakla.
Obzirom da se radi o pultu napravljenom od prirodnih materijala koji se za radnog vremena muzeja, prisloni na otvor vrata, i po završetku radnog vremena izmiče i vrata se zatvaraju, ni u kom pogledu nije prouzročena šteta na kulturnome dobru.
Kako su od danas ukinute mjere za sprječavanje širenja zaraze Covida 19, a dolaze nam topliji dani i ljepša vremena, svakako ćemo se po tom pitanju i mi bolje organizirati kao što smo se uostalom i dogovorili s gradskom upravom.
Tijekom ljetne sezone i dolaska organiziranih grupa, stvaraju se velike gužve pred glavnim ulaznim vratima Kneževa dvora pa je na ovaj način razdvojena prodaja ulaznica i kontrola vaučera i DUcarda, koja je do sad bila na istom mjestu i predstavljala je problem. Isto tako, pred nekoliko godina jedini izlaz iz Muzeja organiziran je kroz muzejsku prodavaonicu, prema Vratima od Ponte, kako bi se izbjegla gužva pri ulasku i izlasku posjetitelja u Knežev dvor.
Ispričavamo se ako je ovaj postupak izazvao određeno negodovanje kod naših sugrađana, što nam ni u kom slučaju nije bila namjera’.

Pročitajte još

Učiteljica Gordana Rokolj s učenicima napravila dubrovački dječji vodič

Maria Prkut

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PITA: Zašto tako dugo čekamo radne dozvole?

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Konačno započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija