Aktualno

RASPISAN NATJEČAJ Traži se novi direktor Zračne luke Dubrovnik

RASPISAN NATJEČAJ Traži se novi direktor Zračne luke Dubrovnik

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je natječaj za direktora Zračne luke Dubrovnik ovog petka. Riječ je o natječaju čije se raspisivanje dugo očekivalo.

Dužnost prvog čovjeka Zračne luke od 2018. godine obavlja Frano Luetić. Naime, Luetiću je Vlada Republike Hrvatske od navedene godine nekoliko puta produljivala mandata na najviše šest mjeseci, a sve do imenovanja direktora putem javnog natječaja. To se sada i dogodilo. Posljednji put mandat mu je produljen 7. veljače 2022. godine.

Treba istaknuti i kako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića zadnji natječaj za čelnu osobu dubrovačkog aerodroma raspisalo u siječnju 2020. godine. Tada su na natječaj prijavili nekadašnji direktor ZLD Roko Tolić i direktor Zračne luke Brač Tonći Peović. Taj natječaj je poništio ministar Butković u listopadu iste godine.

Petnaest dana
Kako stoji u natječaju, član Uprave, direktor trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. imenuje se na mandat od četiri godine.

Također, u njemu je među ostalim istaknuto kako kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete: završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij pravne, ekonomske, prometne ili tehničke struke; najmanje deset godina radnog iskustva na poslovima koji zahtijevaju odgovarajući stupanj stručne spreme iz točke 1. uvjeta ovog natječaja, od kojih je najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim položajima; najmanje pet godina radnog iskustva u zrakoplovnoj djelatnosti; radno iskustvo u organiziranju rada i vođenju poslova te naročito istaknuti rezultati u organizaciji rada i vođenju poslova, nepostojanje sukoba interesa u skladu s propisom koji uređuje sprečavanje sukoba interesa između privatnog i javnog interesa u obnašanju javnih dužnosti te pravilima Kodeksa korporativnog upravljanja trgovačkim društvima u kojima Republika Hrvatska ima dionice ili udjela; nepostojanje okolnosti iz članka 239. stavka 2. Zakona o trgovačkim društvima: da kandidat nije kažnjen za kazneno djelo zlouporabe stečaja, zlouporabe u postupku stečaja, pogodovanja vjerovniku ili povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz Kaznenog zakonika Republike Hrvatske i to tijekom pet godina od pravomoćnosti presude kojom je osuđen, s time da se u to vrijeme ne računa vrijeme provedeno na izdržavanju kazne, da kandidatu nije izrečena mjera sigurnosti zabrane obavljanja zanimanja koje je u potpunosti ili djelomično obuhvaćeno predmetom poslovanja društva dok traje ta zabrana; aktivno znanje engleskog jezika.

Prijave na ovaj natječaj podnose se u roku od 15 dana od objave natječaja u Narodnim novinama.

 

Pročitajte još

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist