Aktualno

DUBROVAČKI DVORI Građevinski poduzetnik blizak Todoriću gradi kraj Karingtonke

Investitori koji planiraju u blizini Karingtonke u Šipčinama izgraditi mastodontsku zgradu kojom će se uništiti 200 parkirnih mjesta za građane, poznati su ‘igrači’ na hrvatskoj građevinskoj sceni. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o tvrtki Dubrovački dvori, registriranoj u Zagrebu, a njen direktor je zagrebački građevinski poduzetnik i ugostitelj Luka Kaić, poznat i po suradnji te privatnim vezama s obitelji Ivice Todorića.

Prema pisanju nacionalnih medija, Kaić je još 2010. godine od Todorićevog Agrokora kupio tvrtku Plus card super, a s nekadašnjim Todorićevim koncernom bio je u poslovnom odnosu s nizom svojih tvrtki. Prije pet godina mediji su pisali kako se upravo s Todorićem trebao upustiti u gradnju stanova na zagrebačkoj Knežiji.

Njegova je, naime, tvrtka Domograd investirala u gradnju stambeno-poslovne zgrade koju je trebala izgraditi Todorićeva tvrtka Projektgradnja.

Zanimljivo je kako je Luka Kaić s tvrtkom Nova Knežija namjeravao graditi zgradu i u samo parku na Knežiji, za što je dobio lokacijsku dozvolu. No, nakon pobune stanara dozvola je ‘srušena’.

Kaić je poznat hrvatskoj javnosti i po tome što je još 2009. godine bivšem premijeru Ivu Sanaderu prodao penthouse na vrhu zgrade u Šarengradskoj ulici.

Inače, Kaićeva supruga Karla jedna je od najbližih prijateljica Ive Balent, kćeri Ivice Todorića.

Uz Kaića, u tvrtki Dubrovački dvori kao članovi društva su i Jadranka Balent te Marko Marević. Kraj Karingtonke planiraju izgraditi zgradu s 46 stanova, a više detalja dubrovačka javnost trebala bi doznati na konferenciji za medije predstavnika stanara Karingtonke, koja je sazvana za utorak, 27. rujna.

Pročitajte još

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Trodnevlje u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija