Aktualno

PRVI GOSTI SLETJELI U ZRAČNU LUKU Freebird Airlines Europe i WTouristic dovest će 50 tisuća zimskih putnika

PRVI GOSTI SLETJELI U ZRAČNU LUKU Freebird Airlines Europe i WTouristic dovest će 50 tisuća zimskih putnika

U Zračnu luku Dubrovnik ovog je ponedjeljka sletio prvi zimski charter let u suradnji sa zrakoplovnim prijevoznikom Freebird Airlines Europe i putničkom agencijom WTouristic. Freebird Airlines Europe je prvi zrakoplovni prijevoznik koji će početi s charter letovima u zimskoj sezoni 2022./2023. prema destinacijama u Njemačkoj, Austriji, Skandinaviji i UK-u u sklopu zimskog programa kojeg organizira putnička agencija WTouristic.
Kako je za medije istaknuo direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober, na ovim letovima, koji će u Dubrovnik dolaziti u dva dijela (do sredine prosinca pa ponovno od siječnja do lipnja) u naš grad trebalo bi doći 50 tisuća turista. Odnosno toliko je sjedala raspoloživo na ovim letovima iz Njemačke te ostalih većih gradova Europe. Kako je istaknuto direktor agencije Wtouristic Akkan Mahmut, do danas je prodano 95 posto njihovih aranžmana. Direktor Šober zahvalio im se na nastavku suradnje koju imaju već godinama.
Mahmut je istaknuo kako se s ovim programom započelo još 2018. godine.
-Počeli smo kao putnička agencija raditi zimski turizam što je nedostajalo ovom gradu. Nadamo se da će tim stopama krenuti i ostali kao i da će nas podržati hoteli s radom tijekom cijele zime – rekao je te istaknuo kako je ovdje riječ o velikom broju ljudi, o njih 50 tisuća koji su ujedno i dobre platežne moći.
-Riječ je o nama jako bitna tržištima kao što su UK, Njemačka, Skandinavija i to su gosti koji nam tradicionalno dolaze i u ljetnom režimu letenja. Drago nam je da i to zimsko razdoblje postaje popunjeno. Za nas ovih 50 tisuća turista znači jako puno – rekao je Šober.
Osim ovog zimskog čarter programa, Šobert je istaknuo kako će za sad u Dubrovnik tijekom zime letjeti Vueling iz Barcelone, a operacije su potvrdili i British Airlines te Turkish Airlines s letovima za Istanbul.

Freebird Airlines Europe počinje s letova iz/prema Zračne luke Dubrovnik u sklopu zimskog charter programa kojeg organizira putnička agencija WTouristic. Program će se odvijati u dva dijela te će Freebird prometovati u razdobljima od 26. rujna do 14. prosinca 2022. godine te od 12. veljače do 5. lipnja 2023. godine.
U sklopu prvog dijela programa, prometovat će prema destinacama u Njemačkoj, kao što su Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Munich, Hamburg, Hannover, Leipzig te Stuttgart te prema destinacijama u Ujedinjenom Kraljevstvu – London – LGW i Manchester, dok će u drugom dijelu programa prometovati prema destinacijama u Njemačkoj, Skandinaviji, Belgiji te UK-u. U sklopu prvog dijela zimskog programa bit će dostupno 24 tisuće sjedala na spomenutim rutama, dok će u drugom dijelu programa biti dostupno 34 tisuće sjedala.
Kompanija je prvi put započela s prometovanje u ZLD 30. rujna 2019. godine te je tada odrađen prvi dio zimskog charter programa. Drugi dio zimskog programa 2019./2020. koji je započeo u veljači 2020. usred početka pandemije COVID 10 prekinut je 16. ožujka 2020.
Ove godine, od 21. veljače do 4. lipnja, uspješno su odrađeni letovi iz drugog dijela zimskog programa 2021./2022. Tijekom sljedeće zimske sezone 2022./2023. realizirat će se potpuni zimski charter program.

 

Pročitajte još

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović