Aktualno

Nizozemac traži oca koji je radio u hotelu Bellevue ’60-ih godina. Možemo li mu pomoći?

Nizozemac traži oca koji je radio u hotelu Bellevue '60-ih godina. Možemo li mu pomoći?

Zanimljiv zahtjev prenio je u nedjelju portal na engleskom jeziku ‘Total Croatia’. Javio im se čitatelj iz Nizozemske koji ih je zamolio za pomoć u pronalasku oca koji je radio kao konobar u hotelu Bellevue 1966. godine. U pismu koje je uputio portalu, ističe da je njegova majka, Nizozemka 1966. i 1967. bila na odmoru u Dubrovniku.

-Prve godine otišla je u hotel Bellevue. Sljedeće godine je ponovno otišla (drugi hotel), ali je srela konobara iz hotela Bellevue. Hodali su tijekom njezinog odmora i 1 + 1 je nakon 9 mjeseci postalo 3. Pokušala je doći do mog oca tako što mu je poslala pismo u hotel, ali nikad nije dobila odgovor. Tako da nije jasno je li on ikada dobio njezinu poruku i zna li za mene. U prošlosti sam poduzeo neke radnje kako bih pronašao svog oca. Napisao sam mail hotelu, ali nisam dobio nikakvu reakciju – istaknuo je. Svi ostali, dosadašnji pokušaji, dodaje, bili su neuspješni.

-Važno je naravno njegovo ime. Tu nastaje zbrka. Nikada nije napisao svoje ime, tako da od majke znam samo za: Gojko Smilonic. Nisam mogao naći nikoga s tim imenom, najbolja postojeća imena koja tako izgledaju su Smiljanić ili Smilović. Ako je još živ, morao bi imati osamdeset godina. Imam njegovu ‘maglovitu’ fotografiju – naglasio je i dodao kako dolazi u Dubrovnik 29. rujna na dva tjedna. Ako netko ima informaciju, može se javiti portalu Total Croatia.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist