Aktualno

OGORČENI STANARI KARINGTONKE Megalomanska zgrada ‘progutat’ će parking za 200-njak građana Šipčina

Zbog planirane izgradnje megalomanske zgrade i mogućeg gubitka 200-njak parkirnih mjesta važnih za građane Šipčina za utorak, 27. rujna sazvana je konferencija za medije. Sazvali su je predstavnici stanara s adresa Andrije Hebranga 31 i 33.

-Investitor, uz potporu Grada, na ovom mjestu planira izgraditi građevinu enormnih tlocrtnih dimenzija 93.55 m x 10 m. Zgrada podrazumijeva podrum, prizemlje i četiri etaže. Na ovom drugom najvećem otvorenom parkingu u gradu, već više od 20 godina, uz naplatu parkinga, parkiraju građani ulica: A. Hebranga, Hodiljske, Trnovičke, Viške, Ulice Franca Prešerna, Topolske, Od Gaja, Podgorske, Sreserske, Ulice Silvija Strahimira Kranjčevića itd. – drugim riječima cijele Šipčine i velik dio Gornjeg Konala, od La Lune do Šumice.
Godine 1992., kada smo uselili u zgradu danas poznatu kao Karingtonka, od strane Grada bilo je obećano da će se riješiti parking za stanare koji su te stanove dobili (i otkupili), među kojima je 19 obitelji poginulih branitelja, 10 RVI (ratni zapovjednici, vojni i policijski), i jedan stan Grada Dubrovnika. Kako tada, tako i sada od nadležnih smo izigrani – navode u pozivu predstavnici stanara Eduard Čengija i Tomislav Demarin.

-Po saznanju kako je investitor u postupku izdavanja lokacijske dozvole obratili smo se na više instanci, pa tako i gradonačelniku Matu Frankoviću kako bi zaštitili naše građanske interese. Na prvom sastanku s gradonačelnikom dogovoren je i idući sastanak kako bi se za građane Gruža pronašlo adekvatno rješenje. Do njega nikad nije došlo, usprkos našim opetovanim upitima, a u međuvremenu je investitoru izdana lokacijska dozvola za gradnju zgrade. Planiranom izgradnjom ove zgrade trajno bi se izgubila mogućnost parkiranja za oko 200-tinjak osobnih vozila ovog dijela grada (ionako slabo povezanog javim prijevozom), čineći nas tako velikim problemom Dubrovnika koji je odavno ozbiljno siromašan javnim parkingom. Zato se pitamo – Gdje se konačno podvlači crta privatnom interesu, i misli li itko na javni? Respect the City? Da, ali prije svega – Respect the people – navode dalje u pozivu medijima.

O svemu će detaljnije izvijestiti na konferenciji za medije u utorak, 27. rujna.

Foto: printscreen Google street view

Pročitajte još

Jadrolinija prodaje brod ‘Dubrovnik’, odlazi li u Grčku?

Dulist

Na današnji dan dubrovački tramvaj imao je posljednju vožnju

Dulist

HRejting: Prva rang-lista popularnosti političkih stranaka, HDZ i SDP vodeći dvojac

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija