Zanimljivosti

Dubrovačka udruga HRM u Sloveniji

Kao posebni i dragi gosti Udruge ratnih veterana Slovenije članovi dubrovačke Udruge dragovoljaca HRM sudjelovali su na svečanom obilježavanju njihovog velikog državnog praznika Dana oslobodilne fronte 27. travnja,

te na manifestaciji Festival mira i Pohorskem potehu u subotu, 28. travnja u malom mjestu Tri Kralja skrivenom u prelijepom Pohorju na 1300 metara nadmorske visine.

Velika je to i za Slovence vrlo značajna manifestacija, koja je privukla preko tri tisuće posjetitelja, uz sudjelovanje i njihovog predsjednika dr Danila Turka, samim tim i veliki broj predstavnika slovenskih medija. Uz naše sugrađane, u ovoj manifestaciji sudjelovali su i gosti iz Pule, pripadnici ratne postrojbe HRM Vanga. Uz mnoge druge, kao poseban gost u zabavno – kulturnom programu nastupio je i naš Buco Pende, a okupljene je pozdravio prigodnim riječima i Željko Čizmić, predsjednik središnje Udruge dragovoljaca HRM Republike Hrvatske.

Članovi dubrovačke Udruge dragovoljaca HRM za vrijeme svog boravka na Pohorju bili su gosti tamošnjeg vrlo popularnog skijališnog centra hotela „Jakec“ i svog domaćina Bože Juharta, člana predsjedništva slovenskih ratnih veterana, koji je sudjelovao na smotri i godišnjici obilježavanja osnivanja HRM u Dubrovniku 30. listopada prošle 2011. godine.

Uz sudjelovanje na ovim manifestacijama, dubrovački dragovoljci i veterani obišli su mnoga druga okolna mjesta, vrhunsku i jednu od najboljih evropskih eko vinarija Božidara Zorjana, Muzej žrtava Pohorja, crkvu Tri kralja iz 16. stoljeća, a završetak njihovog boravka bila je  posjeta Bleiburgu i polaganje vijenca na spomen obilježje svim hrvatskim žrtvama stradalim na tom mjestu 1945. godine.
 
 

Pročitajte još

Pogledajte izložbu podvodnih fotografija u Sponzi

Dulist

Više od 220 tisuća ljudi gledalo je lani hrvatske filmove

Dulist

SJEĆATE LI SE? Na današnji dan 2012. Dubrovnik i okolicu zahvatila ciklona ‘Gabor’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija