Koronavirus u Hrvatskoj

DR. LAKIĆ ‘Ovog tjedna krećemo s cijepljenjem većeg broja turističkih djelatnika, uključuju se i privatne poliklinike’

Od prvog cijepljenja turističkih djelatnika u Gospinom polju prošlo je 12 dana, a ovi se isti djelatnici pitaju kada će se cijepljenje ponovno provesti. Naime, prvog puta cijepljeno je 430 turističkih djelatnika te je sada red i na ostale koji su se za to prijavili. Štoviše, među turističkim djelatnicima pojavila se bojazan kako za njih neće biti dovoljno doza te da su one koje su primili u prvoj ‘turi’ zapravo doze iz zalihe, a ne one nabavljene isključivo za tu namjenu. Odlučili smo to provjeriti s ravnateljem županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Matom Lakićem, a pitali smo ga i teče li po pitanju cijepljenja sve u redu kao i kada će ostali djelatnici doći na red.

-Cijepljenje navedenih turističkih djelatnika pokrenuli su Ministarstvo turizma i HZJZ, mi smo samo organizirali i pomogli u cijepljenju, oni su donijeli doze i pozvali ljude. Cijepljenje je u manjem obimu nastavljeno i prošlog tjedna, a već ovaj tjedan će se opet cijepiti veći broj i tako svaki tjedan. Doze koje budu pristizale će se raspoređivati prema prioritetima, tako da ne postoje doze koje su namijenjene isključivo za turističke djelatnike – istaknuo je dr. Lakić.

Istaknuo je kako je preko obiteljskih liječnika i dalje važan dio naručivanja na cijepljenje te da se do sada u DNŽ cijepilo 18.350 osoba jednom dozom i 5.909 s dvije doze. Dodao je i da se u cijepljenje uključuju i privatnici tako da će već ovaj tjedan cijepiti zdravstveni radnici iz poliklinike Glavić i Marin Meda.

Pročitajte još

Ovo su nove preporuke za izolaciju i karantenu

Dulist

REZULTATSKI I FINANCIJSKI UDARAC Jugaši zbog korone ne mogu odigrati utakmicu s PRO Reccom

Dulist

CIJEPLJENJE, MASKE… Zbog porasta broja novozaražene djece najavljene nove mjere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija