Koronavirus u Hrvatskoj

DR. LAKIĆ ‘Ovog tjedna krećemo s cijepljenjem većeg broja turističkih djelatnika, uključuju se i privatne poliklinike’

Od prvog cijepljenja turističkih djelatnika u Gospinom polju prošlo je 12 dana, a ovi se isti djelatnici pitaju kada će se cijepljenje ponovno provesti. Naime, prvog puta cijepljeno je 430 turističkih djelatnika te je sada red i na ostale koji su se za to prijavili. Štoviše, među turističkim djelatnicima pojavila se bojazan kako za njih neće biti dovoljno doza te da su one koje su primili u prvoj ‘turi’ zapravo doze iz zalihe, a ne one nabavljene isključivo za tu namjenu. Odlučili smo to provjeriti s ravnateljem županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Matom Lakićem, a pitali smo ga i teče li po pitanju cijepljenja sve u redu kao i kada će ostali djelatnici doći na red.

-Cijepljenje navedenih turističkih djelatnika pokrenuli su Ministarstvo turizma i HZJZ, mi smo samo organizirali i pomogli u cijepljenju, oni su donijeli doze i pozvali ljude. Cijepljenje je u manjem obimu nastavljeno i prošlog tjedna, a već ovaj tjedan će se opet cijepiti veći broj i tako svaki tjedan. Doze koje budu pristizale će se raspoređivati prema prioritetima, tako da ne postoje doze koje su namijenjene isključivo za turističke djelatnike – istaknuo je dr. Lakić.

Istaknuo je kako je preko obiteljskih liječnika i dalje važan dio naručivanja na cijepljenje te da se do sada u DNŽ cijepilo 18.350 osoba jednom dozom i 5.909 s dvije doze. Dodao je i da se u cijepljenje uključuju i privatnici tako da će već ovaj tjedan cijepiti zdravstveni radnici iz poliklinike Glavić i Marin Meda.

Pročitajte još

I LASIĆ SE CIJEPIO U sportskoj dvorani na Grudi cjepivo primile 484 osobe

Dulist

KREĆU KONCERTI I EVENTI Božinović: Doći će cijepljeni, preboljeli i testirani pa ćemo vidjeti ima li posljedica

Dulist

U Hrvatskoj 1435 novooboljelih, preminule 33 osobe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija