AktualnoKome zidine

DPDS upozorava Olgu Muratti

DPDS upozorava Olgu Muratti

Predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Hrvoje Macan uputio je danas predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti dopis u kojem traže njeno očitovanje na potencijalno kršenje zakona od strane gradonačelnika Vlahušića.

Naime, u dopisu iz DPDS-a se ističe kako gradonačelnik Vlahušić u svom prijedlogu triju „mjera“ pokušava intervenirati u valjani dvostranoobvezni ugovorni odnos kojeg su potpisali Grad Dubrovnik i DPDS i to po pitanju promjene cijena ulaznica za zidine, vijorenja zastave DPDS-a na zidinama (oboje uređeno važećim ugovorom Grada i DPDS-a), kao i stavljanja postojećeg ugovora van snage.

 – S obzirom na sve izneseno smatramo kako se ovakvim postupanjem Gradonačelnik opet dovodi u situaciju potencijalnog izlaganja primjeni odredbi kaznenog zakonodavstva RH i to čl. 337. KZ-a (kazneno djelo zloupotrebe položaja i ovlasti) vezano za odredbe čl. 329. KZ-a (kazneno djelo samovlasti) te stoga prepuštamo Vama procijeniti u kakvoj se situaciji nalazite, a imajući u vidu odredbu iz čl. 300. st.2. KZ-a (neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela) – stoji u dopisu koji je DPDS uputio predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti, koji završava izjavom kako se, uvažavajući sve navedeno, DPDS „nije u mogućnosti očitovati se o prijedlogu za usvajanje 'mjera' iz faksimila Gradonačelnika od 30. ožujka 2012.“.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist