Aktualno

Doris Bender: ‘I ja jedva čekam da počnem mirno živjeti’

Doris Bender: 'I ja jedva čekam da počnem mirno živjeti'

Naša sugrađanka Doris Bender, koja je i dalje na liječenju u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, objavila je dirljiv status na društvenim mrežama.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti.

– I ja jedva čekam da počnem mirno živjeti. Osim što i fizički nije lako, cijeli život mi je posljednje dvije godine stao, dok gledam kako drugi žive.
I ja bi nekada htjela da mi je glavni problem što nisam stigla naučiti za ispit, što ću obući u subotu navečer za vani ili koju odjeću i šminku ću kupiti.
Umjesto toga mi je uglavnom na pameti kakve su hemokulture, jesu nestale te zločeste bakterije, je li proastao hemoglobin napokon, je li pao prokalcitonin i crp, hoću li imati i danas temperaturu i bolove, jesam li uzela sve te tablete, hoću li imati napad astme…
Samosažaljevam li se? Nimalo.
Zašto? Nekada se tako rastužim, što je i normalno nakon svega, tko i nebi, ali znate toliko sam toga naučila kroz sve ovo, toliko stvari sada razumijem i vidim. Oprostite ljudima, pomozite! Nitko se nikad nije osiromašio pomažući drugima.
Ne možda, nego sigurno je ovo teži put za shvatit život i sve oko sebe.
Ali ljudi, čime sam se ja zamarala i čime se vi zamarate… samo neka je zdravog razuma i zdravlja, ništa drugo vam ne treba, poručila je Doris.

Foto: Facebook

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist