Grad

GRADONAČELNIK OBJASNIO SRĐEVCIMA Ne prodaje se zemljište, već cijelo društvo TUP što Gradu nije prioritet

Nakon što su se iz stranke Srđ je Grad osvrnuli na prodaju TUP-a te postavili pitanje smije li Grad Dubrovnik dozvoliti sebi takav promašaj da ne kupi prostor ove tvornice, reagirao je i sam gradonačelnik Mato Franković. Napomenuo je, a što je iz Gradske uprave i ranije rečeno za DuList, kako predmet nedavne prodaje nisu bile nekretnine, već isključivo društvo TUP d.d. Iz toga razloga Grad nije niti zainteresiran za kupnju.

-Dragi Srđevci, zadivljen sam Vašom površnošću koja je nekad prije bila iznimka, a danas postaje pravilo (šteta da ste postali politička stranka). Prije svega dozvolite da Vam objasnim kako društvo TUP d.d. odnosno njegovi dioničari ne prodaju zemljište u Gružu ( kao što vi ističete u Vašem priopćenju), dioničari su se odlučili prodati cijelo dioničko društvo sa svim pravima i obvezama. Nadalje, cijena kupnje tvrtke TUP d.d. iznosi 10 milijuna eura međutim, napominjem s navedenim ne stječe se samo vlasništvo nad imovinom nego i sve obveze koje društvo ima zato se i provodi dubinska analiza društva od strane tvrtki koje su sudjelovale u licitaciji.
Grad Dubrovnik nema namjeru kupiti navedeno društvo. Smatram kako s obzirom na financijsku neizvjesnost u kojoj Grad funkcionira posljednjih godinu dana navedeno ne predstavlja prioritet. Nadalje, u okviru prostorno planskih alata Grad Dubrovnik će i na navedenom području zaštiti javni interes, ali i omogućiti daljnji razvoj i napredak ovog, za nas iznimno važnog dijela Grada kojeg kroz europski projekt intermodalnog centra Gruža planiramo u potpunosti revitalizirati.
A Vi dragi Srđevci podsjećate me na onu kad je žaba vidjela da konja kuju i ona podigla nogu… – poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA/VIDEO] Procesija u čast Gospi i blagoslov stare gradske luke

Dulist

‘VELIKA ČAST’ Franković u svojim Ponikvama ugostio Kolindu Grabar-Kitarović

Dulist

ZATVORENA LJETNA ŠKOLA FILMA ŠIPAN Prikazani radovi 54 djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija