Grad

GRADONAČELNIK OBJASNIO SRĐEVCIMA Ne prodaje se zemljište, već cijelo društvo TUP što Gradu nije prioritet

Nakon što su se iz stranke Srđ je Grad osvrnuli na prodaju TUP-a te postavili pitanje smije li Grad Dubrovnik dozvoliti sebi takav promašaj da ne kupi prostor ove tvornice, reagirao je i sam gradonačelnik Mato Franković. Napomenuo je, a što je iz Gradske uprave i ranije rečeno za DuList, kako predmet nedavne prodaje nisu bile nekretnine, već isključivo društvo TUP d.d. Iz toga razloga Grad nije niti zainteresiran za kupnju.

-Dragi Srđevci, zadivljen sam Vašom površnošću koja je nekad prije bila iznimka, a danas postaje pravilo (šteta da ste postali politička stranka). Prije svega dozvolite da Vam objasnim kako društvo TUP d.d. odnosno njegovi dioničari ne prodaju zemljište u Gružu ( kao što vi ističete u Vašem priopćenju), dioničari su se odlučili prodati cijelo dioničko društvo sa svim pravima i obvezama. Nadalje, cijena kupnje tvrtke TUP d.d. iznosi 10 milijuna eura međutim, napominjem s navedenim ne stječe se samo vlasništvo nad imovinom nego i sve obveze koje društvo ima zato se i provodi dubinska analiza društva od strane tvrtki koje su sudjelovale u licitaciji.
Grad Dubrovnik nema namjeru kupiti navedeno društvo. Smatram kako s obzirom na financijsku neizvjesnost u kojoj Grad funkcionira posljednjih godinu dana navedeno ne predstavlja prioritet. Nadalje, u okviru prostorno planskih alata Grad Dubrovnik će i na navedenom području zaštiti javni interes, ali i omogućiti daljnji razvoj i napredak ovog, za nas iznimno važnog dijela Grada kojeg kroz europski projekt intermodalnog centra Gruža planiramo u potpunosti revitalizirati.
A Vi dragi Srđevci podsjećate me na onu kad je žaba vidjela da konja kuju i ona podigla nogu… – poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

GOSPAR FRANO HAKLIČKA I NAKON ŠE’SET GODIŠTA RADO VODI ČELJAD PO GRADU Dobar turistički vodič mora se znat’ lijepo obuć’ i ne ponašat’ se ‘sluganderski’

Iva Dedo

Turkish Airlines planira kroz cijeli listopad prometovati prema Dubrovniku

Dulist

TUŽNA VIJEST Napustio nas je don Grgo Tomić, dugogodišnji lapadski župnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija