Grad

Dom za starije u Gružu početkom travnja spreman za uporabnu dozvolu?

Početkom ožujka trebali bi započeti radovi na postavljanju sprinkler sustava u Dom za starije u Gružu. Najavio je to gradonačelnik Mato Franković na danas održanoj konferenciji za medije. Radovi bi trebali trajati ne dulje od mjesec dana, nakon čega bi dom bio u potpunosti spreman za useljenje. Naravno, kad se ishodi uporabna dozvola. Gradonačelnik je još jednom objasnio zašto je taj sustav potrebno ugraditi. Napomenuo je, naime, kako je dom završen građevinski te je opremljen inventarom.
-Međutim na tehničkom pregledu imali smo dvije primjedbe. Jedna je bila vezana za buku klima uređaja i to se sad rješava. Druga je bila ona požarnog inspektora koji je tražio da se u dom ugradi sprinkler sustav. Prilikom ishođenja građevinske dozvole taj sustav nije bio uvjet, međutim, kako je protekao cijeli niz godina od ishođenja dozvole do realizacije gradnje, danas je to standard. Tada smo odlučili napraviti projektnu dokumentaciju, uskladiti je sa zahtjevima požarnog inspektora i sada ćemo u cijelom domu provesti sprinkler sustav. To će nas otprilike koštati nekih 700 tisuća kuna – rekao je.
Kako ga je izvijestio voditelj projekta Vedran Kosović, u prvim danima ožujka trebalo bi se početi s izvođenjem radova.
-To ne bi trebalo trajati dulje od mjesec dana te bi nakon toga dom bio u potpunosti spreman za useljenje, treba dobiti uporabnu i početi raditi – zaključio je.

Pročitajte još

GLAZBENI NASTUPI, SEOSKE IGRE… Ne propustite vikend ‘Uskrsa u Primorju’

Dulist

DAN NARCISA Pokažite solidarnost i suosjećanje, dođite na humanitarnu akciju!

Dulist

ZBOG RADOVA Sutra dolazi do izmjena na liniji za Bosanku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija