Županija

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je danas novi Program podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline.

Prvi je to put da je dio Dubrovačko-neretvanske županije uključen u poseban regionalni program Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kojim se ciljano podupiru slabije razvijena područja dubrovačkog zaleđa.

Ukupno je za Program osigurano 5,5 milijuna eura kojim će se kroz 3 godine ulagati u gospodarsku, društvenu i komunalnu infrastrukturu.

Ova ulaganja ključna su za postizanje održivog gospodarskog razvoja, poboljšanje kvalitete života i sprječavanje daljnjeg iseljavanja te poticanje razvoja ključnih gospodarskih sektora.

-Uz postojeće programe za Slavoniju, Baranju i Srijem, Gorski kotar, Dalmatinsku zagoru, Liku, Banovinu i Karlovačku županiju, novim programom zaokružujemo ulaganja u demografsku i gospodarsku revitalizaciju područja koja se suočavaju sa demografskim i gospodarskim razvojnim izazovima, s ciljem njihova ujednačenog razvoja. Sada se mogu kandidirati projekti od vitalne važnosti za razvoj Neretvanske doline, odnosno Ravnih kotara i Bukovice. Ovime smo kao Vlada zaokružili regionalne programe i dali snažnu podršku svim područjima s razvojnim izazovima, poručio je ministar Šime Erlić.

Novim Programom obuhvaćeni su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Metković te općine Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje, a u Zadarskoj županiji gradovi Benkovac i Obrovac te općine Lišane Ostrovičke, Stankovci, Galovac, Polača, Škabrnja, Zemunik Donji i Poličnik.

Kroz Program će se ulagati u gospodarsku infrastrukturu, uključujući poduzetničke zone, poljoprivredni sektor i promet, društvenu infrastrukturu, uključujući predškolske i školske građevine te građevine zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, kao i komunalnu infrastrukturu, uključujući sekundarnu vodovodnu mrežu te projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist