Politika

“Događa se ružna hrvatska priča”

"Događa se ružna hrvatska priča"

Nakon izbora predsjednika i članova radnih tijela Skupštine DNŽ, najviše rasprave povela se oko projekta turističkog naselja Bili dvori u Lovištu koji je inače uvršten u Ciljane izmjene i dopune PP DNŽ.

– Kapacitet ove zone definiran je 2010.Maksimalni kapacitet je 400, zona je definirana kao T2 a sada se ističe nešto u što je teško povjerovati,  te je naime planirana zona T3. Dakle autokamp kako bi realizirali hotele. Kome je takva mudrolija pala na pamet? Kome je ova glupost pala na pamet? Ova turistička zona je ono što je golf bio za Grad Dubrovnik. I ovdje se ide  na usklađivanje plana višeg reda s onim što je definirano UPU-om Orebić. Bivši načelnik Općine Orebić Tomislav Jurjević piše da je Županija greškom upisala 500 umjetsto 720 ležaja kako je to propisano UPU-om Bili dvori? Vrlo interesantno. U ovom igrokazu  naš župan igra povjerenika Bosnića, a Dubu Šuicu Tomislav Jurjević. O promjeni zone u T3 Općinsko vijeće nije raspravljalo. Po onome što kažu ljudi, žEli se staviti u funkciju, da bi rekli „Ne možemo van vratiti ono što vam je država nekoć uzela“. Postoji mišljenje Ministarstva za zaštitu okoliša po pitanju zaštite okoliša,u kojem se ističe da tamo ima ugroženih vrsta. Događa se ružna hrvatska istina, da  investitori, ako su bogati i imaju veze nameću svoja rješenja – istaknuo je vijećnik Ivo Karamatić dodavši kako je broj kreveta povećan za 44 posto.
 
– Imamo županijski PP koji je donesen 2010. Imamo incijative lokalnih samouprava koje traže izmjene. Nama su ostavljene 2 mogućnosti Mi smo ocijenili i prihvatili da idemo u Ciljene izmjene koje su normalne. Zona Lovišta je bila u planu, prošla je sve rasprave, radi se samo u manjim izmjenama, u planu je bila i marina, odnosno lučica i Bili dvori. Procedura je ispoštivana i ne stoji primjedba da se nije ispoštivalo sve vezano za donošenje ovih izmjena i dopuna. U slučaju Lovišta postojao je Prijepor između građana, dijela Mjesnog odbora i Općine Orebić. U tom prijeporu mi vjerujemo Općini jer je Mjesni odbor pomočno tijelo. Turističko naselje Bili dvori i lučica su bili u planu – odgovorio mu je župan.

Nakon rasprave županijski vijećnici su jednoglasno prihvatili drugu točku dnevnog reda Prijedlog odluke o donošenju ciljanih izmjena i dopuna PP DNŽ.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist