Županija

DOBROSLAVIĆ O REFORMI ZDRAVSTVA ‘Nismo za centralizaciju, ona ne rješava ništa’

DOBROSLAVIĆ O REFORMI ZDRAVSTVA 'Nismo za centralizaciju, ona ne rješava ništa'

Vijećnik Pero Jerković pitao je na sjednici Županijske skupštine župana Dobroslavića kakav je njegov stav oko reforme zdravstva, a vezano za prijedlog da se zdravstvo centralizira i ukinu Županijski zavodi za javno zdravstvo? Pitao ga je hoće li se boriti za ostanak zavoda u županijskim okvirima? Župan Nikola Dobroslavić odgovorio je kako svi znamo da država ne pokriva sve izdatke za zdravstvo i da je potrebna određena reforma.

-Naše je stajalište da ta reforma ne treba ići ka centralizaciji zdravstvenih ustanova jer je činjenica da je županija osnivač zavoda i bolnice ovdje i da ona nije uzrok problemima s kojima se zdravstvo susreće. Zato nismo za centralizaciju, ona inače nije dobra, a dokazano je u svijetu da je decentralizacija poželjna. Slažemo se da je nužna reforma i da je potrebna i centralizirana javna nabava i bilo koje druge metode koje se utvrde potrebne za reformu, ali centraliziranje ustanova ne rješava ništa. Upravljali smo svojim ustanovama u zdravstvu kvalitetno – naglasio je župan.

Vijećnik Jerković pitao je župana i što je s natječajem za ravnatelja Doma zdravlja u Metkoviću, je li moguće da nema nijednog prijavljenog kandidata te je li trenutni ravnatelj nekako nagovoren da se ne javlja? Župan je kratko prokomentirao da je upoznat da je natječaj bio raspisan, ali da mora provjeriti s Domom zdravlja što se dogodilo te da će potom izvijestiti vijećnika.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist