Županija

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Karamatić: Dobili smo sedam kila materijala prije dva dana; Orlić: Nekome je pošta došla u četvrtak, nekome u utorak’

U tijeku je šesta sjednica Županijske skupštine dubrovačko-neretvanske. Vijećnik Ivo Karamatić na početku sjednice istaknuo je da su dobili materijale ‘teške’ sedam kilograma i to ‘prije dva dana’.

-46 točaka je na dnevnom redu, neke od njih su iznimno važne. Osobno kao i drugi kolege, vjerujem, ozbiljno shvaćam svoju ulogu u skupštini. Imamo, među ostalim, među točkama, rebalans proračuna, prijedlog plana razvoja županije, što je možda najvažniji razvojni, dugoročni dokument koji ćemo usvojiti. Smatram neprihvatljivim raditi na ovakav način. Ova županijska skupština ima 41 vijećnika i svi imaju jednaka prava i obveze. Predlažem da se za prijedlog Plana razvoja županije do 2027. sazove posebna sjednica županijske skupštine do kraja tekuće godine i da se javnost i vijećnici ozbiljno upoznaju s onim što nas u strateškom i razvojnom smislu čeka i da tako damo svoj obol. Predlažem i da se prijedlog poticanja malog i srednjeg poduzetništva premjesti i bude četvrta točka dnevnog reda – zatražio je Karamatić.

Župan Nikola Dobroslavić složio se da je dnevni red opsežan, ali istaknuo je da su rokovi za izvršavanje određenih odluka definirani i da nema potrebe mijenjati dnevni red. Dodao je i da su vijećnici materijale dobili prije osam dana, a da su objavljeni i na internetskim stranicama Županije.

-Što se tiče Plana razvoja županije, on je doista već dvije godine u razvitku i postojao je niz mogućnosti sudjelovanja, mijenjanja i predlaganja te danas samo očekujemo potvrdu usvaja li se plan razvoja ili ne. Nismo tijekom javnog savjetovanja dobili nijednu primjedbu na njega te smatram da ga danas trebamo usvojiti – naglasio je župan Dobroslavić.

Predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić naglasila je da su ‘od prvog dana svi materijali bili i online’.

-Sve je poslano na vrijeme, nekome je pošta donijela u četvrtak, nekome u utorak – rekla je Orlić.

Prijedlog vijećnika Karamatića o posebnoj sjednici o Planu razvoja županije nije usvojen, kao ni prijedlog da se kao četvrtu točku premjesti ona o prijedlogu poticanja malog i srednjeg poduzetništva.

 

Pročitajte još

Pelješkim mostom do sada prošlo više od 230 tisuća vozila

Dulist

ŽUPAN: Vatrogasci su i noćas obranili Slano od vatrene stihije. Čestitam im i zahvaljujem!

Dulist

[ŽUPAN VATROGASCIMA] Hvala za odličan posao!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija