Županija

Stanovnici i posjetitelji Župe od početka prosinca mogu koristiti besplatni bežični Internet

Dovršen je projekt kojim je svim građanima EU, kao i stanovnicima i posjetiteljima Općine Župa dubrovačka, od 1. prosinca 2021. godine omogućen javni besplatni bežični pristup internetu realiziran u sklopu projekta WIFI4EU.
Riječ je o projektu sufinanciranom sredstvima Europske unije temeljem Sporazuma ‘WiFi4EU – promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama’, a prema natječaju WIFI4EU-a od Europske izvršne agencije za zdravlje i digitalno gospodarstvo (HADEA). Za provedbu jednog dijela projekta dodijeljena su sredstva u obliku vaučera u iznosu od 15.000,00 eura, dok je ostatak osigurala Općina iz vlastitih sredstava.
Inicijativa WiFi4EU programa potpora je za omogućavanje besplatnog pristupa internetu u unutarnjim ili vanjskim javnim prostorima (npr. prostorije javne uprave, škole, knjižnice, zdravstvene ustanove, muzeji, javni parkovi i trgovi).
Ona omogućuje minimalno trogodišnji javni besplatni pristup internetu, a koji je Općina osigurala na sljedećim područjima: prostorije zgrade Općine i Dječjeg vrtića, javni prostor ispred zgrade Općine, dječji park pored zgrade Općine, šetnica i komunalna obala Srebreno, dječji park na zapadnom dijelu Striježica te dječji park i plaža na istočnom dijelu Striježica.
Samo povezivanje na besplatni internet mreže WIFI4EU jednostavno je jer nije potrebna registracija ni unos podataka za autentifikaciju. Potrebno je samo pristupiti dostupnoj mreži WIFI4EU te kliknuti prijava na pozdravnoj stranici. Nakon toga moguće je koristiti besplatni internet.

Pročitajte još

Županijska lučka uprava Korčula kreće s uređenjem luke Kneže

Dulist

Regionalni centar kompetentnosti Dubrovnik pridaje veliku pažnju radu s učenicima s teškoćama

Dulist

Pelješki most ekspresno prošao tehnički pregled, utvrđeni samo manji nedostaci

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija