Županija

Dobroslavić: Drago mi je da stiže koncesionar u Kupare, ali što su čekali dosad?

Nikola Dobroslavić

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako je zadovoljan što su Kupari konačno dobili koncesionara, ali istaknuo kako mu nije jasno zašto je Vladi trebalo četiri godine da završi postupak koji je već započela bivša Vlada.

-Zadovoljni smo što konačno imamo koncesionara u Kuparima i želimo vjerovati da je Vlada postupila sukladno zakonu jer je upitno moželi li tehnička Vlada donositi ovakve odluke – komentirao je Dobroslavić jutrošnju odluku o izboru investitora i davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Brašina, u svrhu realizacije turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I u Općini Župa dubrovačka.

Dobroslavić je istaknuo kako je ovaj proces započela bivša Vlada te postavio pitanje zašto je sadašnjoj trebao cijeli mandat da završi proces.

– Zašto je Vladi trebalo četiri godine da dovrši postupak, kad znamo da je bivša Vlada dovršila postupak katastarske nove izmjere i započela postupak koncesioniranja. Cijeli jedan mandat im je trebao da se od te poodmakle točke koju je ostavila prošla Vlada kompletira postupak koncesioniranja – rekao je Dobroslavić.

Inače, iz Ministarstva turizma su ranije danas javili kako je Vlada RH prihvatila ponudu zajednice ponuditelja AVENUE ULAGANJA d.o.o.i AVENUE OSTEUROPA GmbH, sa sjedištem u Beču, zastupane po AVENUE ULAGANJA d.o.o., Zagreb kao jedinog i najpovoljnijeg ponuditelja.

Vrijednost investicije procjenjuje se na 100 milijuna eura, a u Kuparima će biti oko 1500 kreveta.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija