Županija

TEHNIČKA VLADA DONIJELA ODLUKU Kupari ruskoj Avenue grupi

Milanović u Kuparima

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici donijela odluku o izboru investitora i davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Brašina, a u svrhu realizacije turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari i. u Općini Župa dubrovačka. Nalazom i zaključkom Povjerenstvo za ocjenu prijava po objavljenom pozivu predložilo je, a Vlada RH prihvatila ponudu zajednice ponuditelja AVENUE ULAGANJA d.o.o., Janka Rakuše 1, Zagreb i AVENUE OSTEUROPA GmbH, sa sjedištem u Beču, zastupane po AVENUE ULAGANJA d.o.o., Zagreb kao jedinog i najpovoljnijeg ponuditelja, javljaju iz Ministarstva turizma.
Podsjetimo, 12.10. u DUUDI-u su se javno otvarale obvezujuće ponude pristigle na međunarodni natječaj za projekt Kupari I. Utvrđeno je da je pristigla obvezujuća ponuda zajednica ponuditelja Avenue ulaganja d.o.o. i Avenue Osteuropa GmbH, te da su Avenue ulaganja d.o.o. vodeći član zajednice ponuditelja, dok je hotelska menadžment kompanija Marriott Interantional Inc., branda Ritz- Carlton dostavila izjavu o zajedničkom nastupu u realizaciji projekta Kupari.

„Ovo je pionirski projekt stavljanja neperspektivne vojne imovine u turističku funkciju te će biti putokaz za ostale projekte, primjerice Muzila. Čestitam svim tijelima koji su bili uključeni u pripremu ovog projekta, prije svega Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, Župi dubrovačkoj i ostalim kolegama ministrima. Kupari su eklatantan primjer kako aktivirati bivšu vojnu imovinu za turističke svrhe i jedan od izvrsnih primjera decentralizacije, s obzirom na to da dio prihoda ide upravo jedinici lokalne samouprave“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.
Odlukom Vlade također je utvrđeno da će se s Općinom Župom dubrovačkom sklopiti sporazum temeljem kojeg će se regulirati obveze za realizaciju Projekta Kupari. Obje ugovorne strane sporazumjele su se da će s investitorom riješiti imovinskopravne odnose na zemljištu u obuhvatu projekta u skladu s ugovorom o realizaciji Projekta te da će naknadu koju će investitor plaćati za osnovano pravo građenja i zakup hotela Grand dijeliti u omjeru 75% za Republiku Hrvatsku i 25% za Općinu Župu dubrovačku.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija