Kultura

‘DO POSLJEDNJE KAPI KRVI’ Novi premijerni naslov Kazališne družine Kolarin

'DO POSLJEDNJE KAPI KRVI' Novi premijerni naslov Kazališne družine Kolarin

Nova premijera Kazališne družine Kolarin Do posljednje kapi krvi autorice Nine Horvat u režiji Paola Tišljarića odigrat će se u petak, 29. listopada u 20 sati na velikoj sceni Kazališta Marina Držića.

Pretpremijera je 28. listopada, a repriza 30. listopada. Svoje ulaznice možete rezervirati ‘ kupiti na blagajni KMD na telefon 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr, te online na www.ulaznice.hr.

Do posljednje kapi krvi komedija je o disfunkcionalnoj obitelji u kojoj nitko nikoga ne voli i svi su više nego spremni jedni drugima zabiti nož u leđa. Doslovno. Zajednička im je samo želja za likvidacijom mater familias. Nakon niza pokušaja ubojstava i zabuna, postavlja se pitanje tko će posljednji ostati stajati na nogama…

Autorski tim čine Nina Horvat (autorica), Paolo Tišljarić (režija, scenografija, izbor kostima), Žarko Dragojević (glazba), Marija Jozipović (šminka, frizura), Silvio Giron (majstor svjetla), Milan Tomašić (oblikovatelj zvuka) i Davor Pukljak (grafički dizajn).

Uloge igraju Jelica Čučević kao Lorena (60), Leo Mrkić kao Božidar (65), njezin muž, Jelena Maržić kao Mirna (35), njihova kći, Vinko Jažo kao Nikola (34), njihov sin, Marinka Metković kao Anja (34), Nikolina supruga, Darija Mikulandra Žanetić kao Đurđa (90), Lorenina teta i Marko Ilić kao Dorian (40), Lorenin ljubavnik.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist